Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ που πρώτη είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 17 Οκτωβρίου, φέρνει η σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου», που είναι σε εξέλιξη, το λόγο πήρε το πρωί ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Αναφερόμενος στην Κρήτη, ήταν σαφής: «Όσον αφορά την Κρήτη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός εδώ και μήνες για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη. Και βεβαίως η Κρήτη περιλαμβάνει και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ’ αυτού».

Όπως ανέφερε προ τριών μηνών το ρεπορτάζ των «Π», μετά την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, είναι «ειλημμένη απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης. Η προεργασία έχει ήδη ξεκινήσει και η απόφαση θα ανακοινωθεί μετά την ψήφιση από τη Βουλή της επέκτασης στο Ιόνιο και μετά την ολοκλήρωση της σχετικής χαρτογράφησης, σε χρόνο που θα κρίνει κατάλληλο και θα επιλέξει ο πρωθυπουργός».