«Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων προς Ιόνιο, έρχεται να ακολουθήσε ένα άλλο σημαντικό για τα εθνικά μας νομοσχέδιο για την απόκτηση των Rafale και επιβεβαιώνει το κλίμα συναίνεσης. Αυτή η συναίνεση ενισχύει την ιστορικότητα της ημέρας» τόνισε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτηση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.

«Το σώμα του νομοσχέδιου υπογραμμίζει ότι η άσκηση του κυριαρχικού μας δικαιώματος για αύξηση των χωρικών μας υδάτων μπορεί να γίνει οπότε κρίνει η κυβέρνηση», είπε ο κ. Μπουκώρος και αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές τόνισε πως «η προεργασία που έκανε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών εδώ και μήνες, έχει συγκέντρωσε την συναίνεση πολλών χωρών και έτσι πάμε με συμμαχική δύναμη στο διάλογο με την Τουρκία».

Σχολιάζοντας τα όσα γράφονται για τις αξιώσεις της γείτονως χώρας, σημείωσε πως, «δεν θεωρώ ότι οι φόβοι, πως ενδεχόμενος να πέσουν στο τραπέζι των διερευνητικών άλλα θέματα δεν ευσταθούν. Όσο η Τουρκία θέτει μονομερώς ζητήματα, μονομερώς θα τα συζητάει».