«Σήμερα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ και στην ορκωμοσία του Joe Biden» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή λέγοντας πως «μετά τα όσα συνέβησαν στο Καπιτώλιο η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία και πολιτική και συμβολική.  Οι επιθέσεις του λαϊκισμού και του διχασμού ηττήθηκαν.

Η νίκη της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, είναι νίκη όλων όσων πιστεύουν στις αξίες της σε όλο τον κόσμο. Ευχόμαστε ειλικρινά καλή θητεία και ελπίζουμε να ανοίξει μια νέα σελίδα στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 Ψηφίζουμε το νομοσχέδιο, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και συνέχισε «Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο, ως νόμιμη επέκταση της Ελληνικής κυριαρχίας, είναι θετική εξέλιξη. Παρότι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα είχαν αποφύγει την τμηματική επέκταση η συγκυρία (Τούρκο-λιβυκό σύμφωνο) το απαιτεί για τα συμφέροντα μας.

Η απόφαση αυτή, όμως, δεν είναι ολοκληρωμένη. Θα έπρεπε να συνοδεύεται με ταυτόχρονη επέκταση νότια και ανατολικά της Κρήτης. Η μη επέκταση σε αυτές τις περιοχές, δημιουργεί προβλήματα, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινούν οι διερευνητικές. Κρίνω ότι δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο επ’ αυτού. Και θεωρώ ότι είναι κατανοητοί οι λόγοι της προσοχής που επιδεικνύω».