Ένα χρόνο και τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του ως προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ο Παύλος Μαρινάκης έχει καταφέρει να δώσει το στίγμα του και να αναδείξει την νεολαία της Νέας Δημοκρατίας σε καίριο συνομιλητή, τόσο σε ζητήματα πολιτικά, όσο και κοινωνικά.

Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές στο οργανόγραμμα της οργάνωσης ανανεώνοντας τη δομή του Εκτελεστικού Γραφείου, των Γραμματειών και των αναπληρωτών, με στόχο να δοθεί περισσότερη ώθηση στην αξιόλογη πορεία της.

Οι δράσεις της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώνονται στις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης –μετά και την δικαίωσή της, αφού στο σχέδιο νόμου των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη χρόνιες διεκδικήσεις της παίρνουν πλέον σάρκα και οστά- αλλά και σε μια καμπάνια ενημέρωσης και επαγρύπνησης όλων των πληθυσμιακών ομάδων για τον εμβολιασμό.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, μάλιστα, η ΟΝΝΕΔ πρόκειται να περάσει σε ένα νέο κύκλο θεματικών που θα αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, ζητήματα οικογενειακής πολιτικής, κοινωνικά θέματα, αλλά και ζητήματα του τομέα ψηφιοποίησης, έρευνας και καινοτομίας, γεγονός που δεν αποτελεί πλέον έκπληξη αφού σχεδόν σε καθημερινή βάση, πραγματοποιείται μια παρέμβαση σε πολιτικό ή κοινωνικό επίπεδο.

Το νέο σχήμα του Εκτελεστικού Γραφείου
Αναφορικά με την ανανεωμένη δομή του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, οι αλλαγές αφορούν τομείς στους οποίους θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ στο στενό πυρήνα ακολουθήθηκε το μότο: «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Συγκεκριμένα:
Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ παρέμεινε ο Κώστας Μαμουλής, καθώς και Γραμματέας Οργανωτικού ο Ορφέας Γεωργίου, όπως και Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο Κώστας Τσιαγκλιώτης.

Το ίδιο ισχύει και για τους Υπεύθυνους Οργανώσεων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας, Απόστολο Γούτα, Χρυσόστομο Τσατσούλη και Μένιο Κορομηλά αντίστοιχα.

Στην απόφαση αυτή του Παύλου Μαρινάκη συνηγόρησε το γεγονός ότι, παρά τις δυσκολίες που έφερε στο σχεδιασμό τους η πανδημία, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 επισκέψεις σε όλη την επικράτεια και οι οποίες συνοδεύονταν με πολιτικές εκδηλώσεις, δράσεις και συναντήσεις με νέους της αγοράς εργασίας και οι οποίες θα συνεχιστούν μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι πολιτικές παρεμβάσεις και οι δράσεις της ΟΝΝΕΔ με κορυφαία την εκπόνηση του διαδικτυακού τηλεμαραθωνίου για τους άστεγους συνανθρώπους μας που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφήνει σταθερή και την ομάδα του Πολιτικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης, όπου Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού θα είναι ξανά ο Βασίλης Γακόπουλος, Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου η Κωνσταντίνα Κόλλια και Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού ο Δημήτρης Γκουλής.

Στο «πόστο» τους παραμένουν επίσης: ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Παπουτσής, ο Διευθυντής του Πολιτικού Συμβουλίου Γιάννης Φυτόπουλος, ο Υπεύθυνος της Πολιτικής Ακαδημίας Στέλιος Λεριός, καθώς και η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Σύριλα Μακαρέζου, αλλά και ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Εξωτερικού Νίκος Θεοδωρόπουλος, αφού το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση της ίδρυσης νέων οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ στο εξωτερικό με τη συμμετοχή να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Οι μετακινήσεις
Στο νευραλγικό πόστο του Υπευθύνου Επιστημονικών Φορέων μετακινείται ο Ανέστης Φίσκας, ενώ τη θέση του παίρνει ο Μιχάλης Νίκας ο οποίος θα είναι ο νέος Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έναν τομέα με μεγάλη σημασία για τους νέους.

Οι νέοι
Οι νέοι του Εκτελεστικού Γραφείου είναι αρκετοί, καθώς στόχος του Παύλου Μαρινάκη είναι η αξιοποίηση νέων στελεχών, ενώ στην πλειοψηφία τους οι νέες είσοδοι είναι γυναίκες, η συμμετοχή των οποίων αυξάνεται κατά 50% όπως είχε γίνει και με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εξελέγησαν από το 12ο Συνέδριο. Είναι άξιο αναφοράς ότι η παρουσία έξι γυναικών στο κορυφαίο όργανο της νεολαίας αποτελεί αριθμό- ρεκόρ των τελευταίων πολλών ετών. 

Συγκεκριμένα: η Χριστίνα Γιασκουλίδη αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του εθελοντισμού ο οποίος αποτελεί μεγάλο κομμάτι της δράσης της ΟΝΝΕΔ, ο Δημήτρης Μάγγελ τον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Κατερίνα Καραβιώτη αναλαμβάνει τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, τομείς στους οποίους πρόκειται να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη βάση, αφού ο Παύλος Μαρινάκης δεν θέλει να αφήσει καμία κοινωνική ομάδα εκτός «ατζέντας» της ΟΝΝΕΔ.

Η Νατάσα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει το νεοσύστατο χαρτοφυλάκιο Έρευνας και Καινοτομίας, η Φωτεινή Ράπτη είναι η νέα Υπεύθυνη Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Καταπολέμησης της Ανεργίας, ο Δημήτρης Ντόντης αναλαμβάνει Υπεύθυνος ΜΑΚΙ, ενώ, τέλος, σε Διευθυντή Συντονισμού του Εκτελεστικού Γραφείου «προάγεται» ο Γιώργος Καψιώχας, ο οποίος ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ.

Το νέο σχήμα της ΟΝΝΕΔ κάνει αισθητή την πρόθεση του προέδρου της να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε δύο τομείς: πρώτον τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό αλλά και να στηρίξει το σχέδιο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα της χώρας μετά την πανδημία.

Όλες τις αλλαγές στο οργανόγραμμα της ΟΝΝΕΔ μπορείτε να δείτε εδώ: https://bit.ly/35WJl9x