Τα συγχαρητήριά τους, στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για την ανάληψη των καθηκόντων του, έστειλαν ο πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.

Από τους πρώτους ηγέτες που έσπευσαν να ευχηθούν στον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά την ορκωμοσία του, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του τόσο στον Τζο Μπάιντεν όσο και στην Κάμαλα Χάρις σημειώνοντας ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δυο χωρών.

«Θερμότερα συγχαρητήρια Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις. Με την αίσθηση της ανανεωμένης αισιοδοξίας, προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών και της φιλίας μεταξύ των δύο εθνών μας» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγχαρητήρια στο νέο αμερικανό πρόεδρο και την αντιπρόεδρό του, εξέφρασε και ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του, στην οποία αναφέρει:

«Ένα νέο κεφάλαιο στην αμερικανική πολιτική ανοίγει σήμερα, μετά από μια περίοδο αγώνων ενάντια σε κοινωνικές, φυλετικές ανισότητες και ανισότητες μεταξύ των φύλων».

Τις θερμές ευχές της στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις έστειλε και η Φώφη Γεννηματά, η οποία ευχήθηκε καλή θητεία και στους δύο, σχολιάζοντας ότι νίκησε η Δημοκρατία.

Εξέφρασε δε την ελπίδα για νέα σελίδα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Η ανάρτηση Γεννηματά:
Καλή θητεία στον @JoeBiden, τον 46ο Πρόεδρο των ΗΠΑ και την Αντιπρόεδρο

@KamalaHarris. Η δημοκρατία νίκησε. Ελπίζουμε σε μια νέα σελίδα στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας