Το επικοινωνιακό μπιστόλι του Α. Τσίπρα, ο Θανασης Καρτερός, πυροβολεί με άρθρο του στην "Κυριιακάτικη Αυγή" τις τάσεις του κόμματος, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την τιμωρία τους, καθώς όχι μόνο δεν συμβάλλουν στον δημοκρατικό διάλογο, αλλά μέλημα τους ειναι να κανουν φασαρία με σκοπό να διεκδικούν άλλου είδους θέσεις. Όσο δε για τα κείμενα τους, τα χαρακτηρίζει κολοκύθια χωρίς ρίγανη.

Οι μπηχτές και οι σπόντες εναντίον τους, δεν περιορίζονται μόνο στους υπαινιγμούς ότι πρόκειται για "θεσιθήρες" και όχι τίποτα σοβαρούς ιδεολόγους, αλλά πως ενώ κάνουν το παιχνιδι τους, η ηγεσία του κόμματος ποτέ δεν τους ζητά λογαριασμό. Αντιθέτως το κόμμα πληρώνει και σωπαίνει.

Ο Θ. Καρτερός ζητά από τους εκπροσώπους των τάσεων να απαντήσουν πως συμβάλλουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις τους για να καταλήξει στα κολοκύθια.

Συγκεκριμένα γράφει: "Μα οι τάσεις συμβάλλουν, λέγεται, στην καλύτερη επεξεργασια των θέσεων του κόμματος. Δεν θα τα χαλάσουμε σε αυτό. Οπωσδήποτε οι τάσεις σχετίζονται με θέσεις. Πιο πειστικό θα ηταν ομως να δοθουν ένα δυο παραδείγματα. Στα τάδε ζητημα η τάδε τάση βοηθησε το ΣΥΡΙΖΑ να βελτιώσει τη θέση του. Να αλλάξει θέση ή να πάρει θέση. Δυσκολο ε? Πιο ευκολα τα παραδειγματα διεκδίκησης θέσεων άλλου είδους. Περί συμβολής και ιδεών κολοκύθια τούμπανα.

Αν υπήρχε τουλάχιστον μια τάση κολοκύθια με τη ρίγανη. Πιο νόστιμη θα ηταν. Διότι τι νοστιμιά να έχει η δημοσίευση αποφάσεων δεκάδων σελίδων εν μεσω πανδημίας? Που απευθύνονται σε μια κοινωνία που τρέχει? Και σ' ενα κόμμα που δεν φτάνει?

Συμπέρασμα: Στον ΣΥΡΙΖΑ περισσεύουν οι τάσεις. Αλλά λείπει η ρίγανη".