Το 2021 έφερε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ανασχηματισμό υπουργών, ανανέωση προσώπων, επανασχεδιασμό και μετασχηματισμό πολιτικών προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις καταπολέμησης της πανδημίας.

Όμως κάποιες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν μετακινούνται με καμία δύναμη, ειδικά όταν αποτελούν τον «ακρογωνιαίο λίθο» νομοθετικού έργου της κυβέρνησης.


Ο λόγος για τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, Στέλιο Κουτνατζή που «σκανάρει» και τελειοποιεί κάθε νομοσχέδιο πριν πάρει τον δρόμο της επεξεργασίας από τις επιτροπές τις Βουλής και της ψήφισης από την Ολομέλεια.


Λέκτορας του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής στο Δημοκρίτειό Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Στέλιος Κουτνατζής είναι ένας διακριτικός, αθόρυβος και αποτελεσματικός άνθρωπος, με άριστες νομικές ικανότητες με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ και διδακτορικό στο δημόσιο δίκαιο στη Γερμανία.


Στη Βουλή ελάχιστοι τον έχουν συναντήσει ή έρχονται σε επαφή μαζί του καθώς από τις 8 το πρωί που μπαίνει στο γραφείο του μέχρι τις 2 ή και 3 μετά τα μεσάνυχτα κάποιες ημέρες, μελετά και «κοσκινίζει» κάθε νόμο που έρχεται πρώτα στα χέρια του για να γίνουν όλες οι νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Κανένα νομοσχέδιο δεν φεύγει από το γραφείο του εάν δεν έχει την νομική του εισήγηση.

Παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και υπουργούς, πολλοί εξ αυτών μάλιστα τον αποκαλούν «αφανή» ήρωα της κυβέρνησης, αφού κανείς δεν γνωρίζει ότι «τρέχει» το νομοθετικό έργο σε ταχύτητες 5G...