Άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για θέματα εξωτερικής πολιτικής δημοσιεύεται σήμερα στο news247 του ομίλου του κ. Δημήτρη Μάρη και η εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται καθόλου άσχετη με τις εσωκομματικές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου. Το τελευταίο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταλανίζεται από εσωτερικές έριδες, με τις τάσεις παλιές και καινούργιες να διαγκωνίζονται για την πρωτοκαθεδρία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, την διαμόρφωση της κεντρικής γραμμής και την διαμόρφωση των κεντρικών κομματικών ισορροποιών. Αυτό το κλίμα και το… άγχος φαίνεται να εξάγεται και εκτός Κουμουνδούρου, με τους σημαίνοντες εσωκομματικούς παίκτες να ξεδιπλώνουν τα προσωπικά τους παιχνίδια.

 Κινητικότητα Σακελλαρίδη

 Όπως είχε γράψει το parapolitika.gr, πριν από λίγες ημέρες με αφορμή τις πληροφορίες περί συζήτησης εντός της εσωτερικής αντιπολίτευσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσέγγιση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχετικά με ανάληψη πρωτοβουλίας, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα εμφανιζόταν να έχει αναπτύξει ισχυρές σχέσεις με τον όμιλο του κ. Μάρη.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Σακελλαρίδης φέρεται να έχει επανακάμψει και στο χώρο των ΜΜΕ, καθώς οι πληροφορίες τον εμφανίζουν να ασκεί επίδραση στο news247 του Ομίλου Μάρη, όπου εσχάτως πυκνώνουν οι προσλήψεις των «θεωρητικών» της Αριστεράς... Ουσιαστικά φέρεται να κινεί τα νήματα για την δημιουργία ενος think tank με αριστερό πολιτικό υπόβαθρο και σημείο επικοινωνιακής αναφοράς τον όμιλο Μάρη, ο οποίος ενισχύεται με προσωπικότητες- αρθρογράφους, όπως η Έλενα Ακρίτα ο Γιώργος Καρελιάς κ.α...

 Θορυβήθηκε η Κουμουνδούρου

 Οι παραπάνω πληροφορίες και η εν λόγω κινητικότητα φαίνεται ότι θορύβησαν τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να προσπαθήσει να αναθερμάνει τις σχέσεις του με τον εν λόγω όμιλο. Έτσι φαίνεται να προέκυψε και το σημερινό άρθρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 Ο Δημήτρης Μάρης θέλει ένα ισχυρό Κεντροαριστερό μέσο

 Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο ιδιοκτήτης του ομίλου Δημήτρης Μάρης προχωρά σε κινήσεις ενίσχυσης του site news247 προχωρά, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κεντροαριστερό ηλεκτρονικό Μέσο. Όπως έγραψε πρόσφατα και το Secret των Παραπολιτικών, η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με τον καλό επιχειρηματία να επενδύει στη περαιτέρω ενδυνάμωση του digital Ομίλου, που κατά κοινή παραδοχή τα τελευταία χρόνια, καταγράφει μια αξιοσημείωτη παρουσία στην ολοένα και αναπτυσσόμενη αγορά. Από την περίοδο που αποφάσισε την απεμπλοκή του από τα συμβατικά media (εφημερίδες, ραδιόφωνα) ο Δημήτρης Μάρης, έδειξε διάθεση να προχωρήσει σε επενδύσεις στο πεδίο του Digital.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε ένα νέο εταιρικό οργανόγραμμα, προσλαμβάνοντας ανθρώπους που γνώριζαν πολύ καλά το αντικείμενο. Προς την εξυπηρέτηση αυτής της στρατηγικής κινήθηκε η απόφασή του, να προχωρήσει σε συνεργασία με την «σιδηρά κυρία» της Olive Media και επί σειρά ετών στενή συνεργάτιδα του Πέτρου Κωστόπουλου στην ΙΜΑΚΟ, Μαρία Γράψα.

Πέραν των επιτελικών, ο Δημήτρης Μάρης, προχώρησε και σε νέες συνεργασίες με δημοσιογράφους, ικανούς να μετατοπίσουν  κοινό. Ήδη ξεκίνησε αρθρογραφία στο news247 ο Γιώργος Καρελιάς, ενώ στις αρχές της βδομάδας, ανακοινώθηκε η συνεργασία και με τον Γιάννη Τριάντη, που μέχρι πρότινος έγραφε στο Documento και το Newpost. Πρόκειται για δύο υπογραφές με μεγάλη διαδρομή στην παλιά καλή «Ελευθεροτυπία». Οι μεταγραφές του Δημήτρη Μάρη φαίνεται δεν έχουν τέλος, αφού πρόσφατα εντάχθηκε στην ομάδα του site και η Έλενα Ακρίτα.