Νέους επιστημονικούς τρόπους, με καμία επίσημη ακόμα αναφορά, για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού που έχει πλήξει την υφήλιο, έφερε στο φως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στοιχεία κάποιας επιστημονικής έρευνας στη Γαλλία, η οποία εξετάζει τον προστατευτικό ρόλο της νικοτίνης κατά της Covid19.

Μάλιστα ο Πολάκης, ο οποίος είναι και ιατρός στο επάγγελμα και όφειλε να είναι πιο προσεκτικός, στην αρχή της ομιλίας του προειδοποίησε ότι αυτά που θα πει, ακούγονται για πρώτη φορά από το βήμα της Βουλής. «Αφού δεν ακούγονται από τα μέσα, ας ακούγονται τουλάχιστον από εδώ», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν συνεχεία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας προχώρησε σε επιστημονική τεκμηρίωση των λεγομένων του περί «σωτήριου» ρόλου του καπνίσματος:

«Υπάρχει μια μεγάλη μελέτη στη Γαλλία, η οποία έχει ξεκινήσει σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για το πιθανό προστατευτικό ρόλο της νικοτίνης στην εξέλιξη της συστηματικής φλεγμονώδους απάντησης.

Υπάρχει αυτό. Είναι ένα από τα τρία μονοπάτια. Θα έχει αποτελέσματα σε 4 - 5 μήνες. Είναι στη μελέτη των τριών διαδρομών από τους οποίους ο ιός πυροδοτεί βαριά φλεγμονώδη απάντηση σε πάρα πολλούς. Αναμένουμε τα αποτελέσματα».

Μάλιστα στην συζήτηση συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος άκουσε με προσοχή τα λεγόμενα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Όταν δε ο κ. Πολάκης διατύπωσε τα περί προστατευτικού ρόλου του καπνίσματος στην αντιμετώπιση του κοροναϊού ο κ. Χατζηδάκης αποκρίθηκε προς τον συνάδελφό του με αρκετή δόση ειρωνίας:

«Να πάμε πάμε να κάνουμε τσιγάρο τότε», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.


Δείτε τα πρακτικά της Βουλής: