«Δεν θέλουμε να μένει κανένας συνταξιούχος χωρίς εισόδημα», επεσήμανε ο υφυπ.Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επικαίρων ερωτήσεων.

Ο υπουργός απαντώντας στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Μουλκιώτη σχετικά με την μείωση των εκκρεμών συντάξεων, αλλά και η μετάβαση στο ψηφιακό σύστημα, επεσήμανε, «Ως προς την προσωρινή σύνταξη, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απολύτως. Όσοι έχουν κάνει αίτηση, θα εξεταστεί κανονικότατα. Το κύριο μέλημά μας είναι η γρήγορη απονομή των κύριων συντάξεων, των οριστικών συντάξεων». «Ως προς τους συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είχα μια εκτενή ενημέρωση από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ σχετικά με την πορεία υλοποίησης και λειτουργίας των μηχανογραφικών εφαρμογών του Οργανισμού. Όντως είναι ένα θέμα».

«Θέλω να τονίσω ότι η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα χορήγησης προσωρινής σύνταξης σε όσους υπέβαλαν είτε έντυπα, είτε ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Γι’ αυτό θα ήθελα να καλέσω τους συνταξιούχους να κάνουν χρήση της βελτιωμένης, μάλιστα, νομοθεσίας αυτής και να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή σύνταξη» επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας.

Ο κ. Τσάκλογλου τόνισε πως «σκοπός του υπουργείου Εργασίας δεν είναι η μείωση της προσωρινής σύνταξης, αλλά η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης σύνταξης, η ταχύτερη και η αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και η βελτίωση της υφιστάμενης νομοθεσίας, για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι. Η προσωρινή σύνταξη, η βελτίωση και οι προσθήκες στην υφιστάμενη νομοθεσία δεν πρόκειται να υποκαταστήσουν το συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο μείωσης των εκκρεμών συντάξεων».

«Στόχος, είπε κλείνοντας ο υπουργός, παραμένει η ταχύτερη απονομή συντάξεων, αλλά ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να αγνοούμε και τους ασφαλισμένους που περιμένουν αρκετό καιρό για τη σύνταξη τους».