Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης. Νωρίτερα κατά την συγκέντρωση των διαδηλωτών έξω από την Βουλή όπου διαμαρτύρονται στις ρυθμίσεις του νομοσχέδιου του Υπ. Παιδείας, κατήγγειλε τον προπηλακισμό σε βαθμό τραυματισμού από αστυνομικές δυνάμεις της βουλευτού και αντιπροέδρου της Βουλής, Σοφίας Σακοράφα, την ώρα που βρέθηκε μαζί με τους φοιτητές για να συνταχθεί απέναντι στο νομοθέτημα της κ. Κεραμέως.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση και να προσέλθει στην αίθουσά ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, να ενημερώσει για όλα όσα συνέβησαν έξω από την Βουλή και για την αδικαιολόγητη βία προς εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα ο Κλέων Γρηγοριάδης είχε καταγγείλει ακόμα δύο περιστατικά που όπως είπε συνέβησαν μπροστά στα μάτια του «βγήκα από το Κοινοβούλιο καθώς με ενημέρωσε ο κ. Παλαιολόγος -ο οποίος είναι καθηγητής στη σχολή δημοσιογραφίας- πως ένας φοιτητής του, 19 ετών, έχει συλληφθεί και είναι μέσα στην αυλή της Βουλής μας» είπε εισαγωγικά και εξήγησε πως η «βαριά σημειολογία» του περιστατικού τον ανάγκασε να σπεύσει με ταχύτητα στο σημείο.

«Πλησίασα και μου είπαν ότι δεν είχε ταυτότητα. Τελικά, βρέθηκε η ταυτότητα και μετά από παρέμβαση του φρούραρχου της Βουλής, ο άνθρωπος αυτός αφέθηκε ελεύθερος, όπως έπρεπε να γίνει».

«Κατέβηκα αμέσως μετά κάτω (σ.σ. στην πορεία του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που βρισκόταν έξω από την Βουλή). Τη στιγμή που οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ συνελάμβαναν δύο ανθρώπους μπροστά από το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, πλησίασε ο φωτορεπόρτερ και μέλος της ΕΣΗΕΑ, Γιάννης Λιάκος, και άρχισε να φωτογραφίζει τη σύλληψη. Τότε, μπροστά στα μάτια μου και της κ. Μπακαδήμα, δύο άνδρες των ΜΑΤ -χωρίς οδηγία από ανώτερο- έπεσαν πάνω στον φωτορεπόρτερ, τον έριξαν κάτω και τον χτύπησαν. Παρενέβην και σταμάτησαν να τον χτυπούν. Τότε, μας πλησίασε ο Μάριος Λώλος, πρόεδρος της ΕΦΕ, και μου επιβεβαίωσε ότι είχαν συλληφθεί άλλοι 4 ή 5 άνθρωποι, οι οποίοι -απ΄ ό,τι κατάλαβα- ήταν όλοι μέλη της ΕΣΗΕΑ».