Την ώρα που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τους «στρατευμένους» κονδυλοφόρους της Κουμουνδούρου προσπαθεί να παραδώσει μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας στα ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή αξιοποιεί μεμονωμένες περιπτώσεις για να τα συκοφαντήσει με θεωρίες για περιορισμό της ελευθεροτυπίας, φίμωσης και λογοκρισίας, φαίνεται πως «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» διότι αυτές οι «σταλινικές» πρακτικές εντοπίζονται εντός των τειχών τους.

Διότι πως γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζεται πως τη Ν.Δ. επιχειρεί να επιβάλλει ομερτά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να μην παίζουν δυσάρεστες ειδήσεις εναντίον του πρωθυπουργού, να κάνει ολόκληρη προπαπάνδα εναντίον των δημοσιογράφων που τάχα μου «αυτοφιμώνονται» γιατί είναι «Πετσοταϊσμένα» και την ίδια στιγμή να είναι το κόμμα που «λογοκρίνει» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα οποία ασκεί εργοδοτική επιρροή, καλή ώρα όπως το LEFT.GR, ακόμη και τον πρώτο ξάδελφο του Αλ. Τσίπρα, βουλευτή και αναπληρωτή του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα;

Ανακοίνωση στήριξης στην διαδήλωση

Και όμως αυτό συνέβη και εξηγούμαστε. Την Τρίτη, ο Γιώργος Τσίπρας με την ιδιότητα του αναπληρωτή τομεάρχη Άμυνας, μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Γκαρά, έβγαλαν μια ανακοίνωση με την οποία στήριζαν και δικαιολογούσαν τις αντιδράσεις των κατοίκων του Έβρου απέναντι στον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας νέας δομής μεταναστών στην περιοχή. «Οι κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσε η επίσκεψη του κ. Μηταράκη στον Έβρο είναι δίκαιες και αιτιολογημένες. Η πολιτική και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για τη δημιουργία νέας υπερμεγέθους δομής μόνιμης διαμονής στα σύνορα του Έβρου προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας αλλά και εμπαιγμού στους Εβρίτες» σημείωναν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους.

«Κατέβηκε» η δημοσίευση

Η σχετική ανακοίνωση ανέβηκε στο ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ ιστότοπο left.gr, αλλά λίγες ώρες αργότερα «κατέβηκε» επειδή ήταν εκτός γραμμής, διότι το περιεχόμενο της δεν ήταν υπέρ των μεταναστών και έκλεινε το μάτι στους «ακροδεξιούς» που διαμαρτυρήθηκαν για την επέκταση της δομής. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο λόγος που του Left.gr οδηγήθηκε στο να «λογοκρίνει» τον Γ. Τσίπρα και να «κατεβάσει», όπως προκύπτει και από τη σχετική φωτογραφία, την παρέμβαση του υπέρ των κατοίκων, ήταν αποτέλεσμα διαμαρτυριών που έγιναν από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως από την ομάδα των 53. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως με την ανακοίνωση του Γ. Τσίπρα πήρε ανάποδες ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο πολιτικός του «προϊστάμενος», και κορυφαίο στέλεχος της ομάδας των 53 Θ. Δρίτσας.

Στην απαίτηση της ομάδας των 53 να μην παίζει η ανακοίνωση του Γ. Τσίπρα η λύση για το θέμα με διορθωτική δήλωση δόθηκε με νέα ανακοίνωση από τον τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Ψυχογιό, η οποία είναι αναρτημένη στο left.gr, αλλά και από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Π. Λάμπρου, ο οποίος τον έχει «ταγκάρει» στο προφίλ του στην απάντηση που δίνει στον Γ. Τσίπρα επί της ουσίας. Διότι σε αυτόν απαντά, όπως προκύπτει από την παρέμβαση του, η οποία δημοσιεύεται στο left.gr.

Η παρέμβαση του Π. Λάμπρου

«Ώστε "είναι δίκαιες και αιτιολογημένες" οι αντιδράσεις κατοίκων της Θράκης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Ορεστιάδας για να διαμαρτυρηθούν, όπως είπαν, για την ύπαρξη και επέκταση του ΚΥΤ στην περιοχή; Είναι δίκαιες και αιτιολογημένες οι κραυγές "αλήτες προδότες πολιτικοί", "να μην μπει τίποτα λαθραίο", "Αθήνα γαμ...η ο Έβρος δεν πεθαίνει", "εθνικό έγκλημα", "η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες".... και άλλα, ρατσιστικά, ξενοφοβικά, ακροδεξιά, απαράδεκτα, όχι μόνο ως προς τις αξίες της αριστεράς, αλλά και για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο.
Αλλά κάποιοι, δυστυχώς από το δικό μας χώρο, θεώρησαν ότι οι αντιδράσεις, με αφορμή την επίσκεψη στην Ορεστιάδα του υπουργού Μετανάστευσης ήταν "δίκαιες και αιτιολογημένες" και φρόντισαν με δημόσιο τρόπο να το ανακοινώσουν!
Λοιπόν, δεν ήταν δίκαιες και δεν ήταν αιτιολογημένες. Κυρίως, όμως, είναι έξω από τις αρχές και τις αξίες μας. Είναι ενταγμένες σε ένα ανταγωνιστικό και εχθρικό πολιτικό σχέδιο. Είναι κραυγές της άλλης όχθης, υπαρκτής και αντίπαλης.Η αριστερά δεν είναι με τους πάντες, όπως δεν είναι και η δεξιά. Δεν είμαστε και με τους (ανθρωπο)κυνηγούς και με τους κυνηγημένους. Δεν είμαστε με όποιον βγαίνει στο δρόμο και διαδηλώνει.Η αριστερά δεν είναι χωνευτήρι, δεν τα χωράει όλα, δεν τα αντέχει όλα.Η ευθύνη της ΝΔ είναι τεράστια. Όλη την προηγούμενη περίοδο, που στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιέργησε την ξενοφοβία και τον εθνικισμό, ενθάρρυνε τις ακροδεξιές αντιδράσεις, έπαιξε επικίνδυνα με τη ρητορική του μίσους. Και τώρα το πληρώνει. Λοιπόν, δημόσια, ως οφείλω, ως οφείλουμε όλες και όλοι, δηλώνω ότι ανατριχιάζω από τις αντιδράσεις κάποιων κατοίκων του Έβρου και δεν θεωρώ ούτε δίκαιες ούτε αιτιολογημένες τις αντιδράσεις τους».

Για του λόγου το αληθές: