Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην αποκάλυψη του «Παραπολιτικά 90,1» σχετικά με το απίστευτο σχόλιο του κ. Ξυδάκη για τους Νεοδημοκράτες.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Secret με τον Π. Τζένο, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του κομματικού ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο», Νίκος Ξυδάκης, σε πρόσφατη εκδήλωση έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «κωλοδεξιούς της ΕΡΕ» τους σημερινούς Νεοδημοκράτες.

Αρχικά υποστήριξε ότι ο Φιλελευθερισμός έχει εγκαταλειφθεί από τη Δεξιά εδώ και δεκαετίες και έχει ενταχθεί στην ατζέντα της Αριστεράς και πως στο λόγο της υπέρ της ελευθερίας είναι φιλελεύθερη, για να καταλήξει ότι «αυτοί δεν είναι φιλελεύθεροι, κωλοδεξιοί είναι, ΕΡΕ».



ΝΔ: Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας

«Τα όσα ακραία και προσβλητικά είπε για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ξυδάκης αποτελούν ντροπή. Είναι ντροπή η τοξικότητα, το μίσος, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και ο πολιτικός «πολιτισμός» που αναδύεται από τα λόγια του πρώην Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ. Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας!» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Θέση πήρε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. «Τέτοιες δηλώσεις να κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θα διολισθαίνουν συνεχώς προς το 3% γιατί η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κεντροδεξιό κόμμα που έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, απόδειξη ότι είναι το μακροβιότερο πολιτικό κόμμα σε όλη τη μεταπολίτευση με όλη αυτή τη δυναμική που έχει γιατί έχει ρίζες στην κοινωνία γιατί οι ιδέες της έχουν ρίζες στην κοινωνία» τόνισε και διερωτήθηκε «τι να πω το ανιστόρητο ότι οι αριστεροί είναι φιλελεύθεροι;» ανέφερε σχετικά.

Σημειώνεται, πάντως, πως αφορμή για να επιδοθεί σε ρεσιτάλ υβρεων και μισαλλοδοξίας ο κ. Ξυδάκης ήταν επειδή ηθελε να καταδείξει πως η ιστορική παράταξη της Ν.Δ δεν έχει καμία σχέση με ζητήματα ισότητας και ελευθεριών.

Κάτι, που επίσης ειναι αναληθές, διότι ακόμη και την εποχή της ΕΡΕ η «δεξιά» υπήρξε πρωτοπόρος, εκτός αν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε τίποτα τα ονόματα Ελένη Σκούρα και Λίνα Τσαλδάρη. Η δεξιά ήταν αυτή που τη δεκαετία του 50 έδωσε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέσθαι στις γυναίκες. Η Ε. Σκούρα ηταν η πρώτη γυναίκα βουλευτής και η Λ. Τσαλδάρη η πρώτη γυναίκα Υπουργός στην κυβέρνηση της ΕΡΕ του Κ. Καραμανλή...