Το γεγονός ότι ήδη ξεπεράσαμε τους 550.000 εμβολιασμούς κάνει τον στόχο της κυβέρνησης, η χώρα μας να γίνει μια από τις πρώτες στην Ευρώπη που θα έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό της, κάτι περισσότερο από εφικτό. Χρειάζεται όμως επιπλέον δουλειά στην ενημέρωση των πολιτών ώστε να αξιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό στο μέγιστο οι υποδομές που έχουν δημιουργηθεί, όπως για παράδειγμα το Mega κέντρο εμβολιασμού στο Μαρούσι που επισκέφθηκε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Πειραιώς αποφάσισαν να αναλάβουν ακόμη πιο ενεργό ρόλο προκειμένου με το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην πληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο το οποίο αποτελεί όπλο στα χέρια των κρατών που επιδιώκουν γρήγορη επανεκκίνηση της οικονομίας τους. Η πατρίδα μας, αν ο εμβολιασμός προχωρήσει βάσει του κυβερνητικού σχεδιασμού, το καλοκαίρι θα θεωρείται ασφαλής τουριστικός προορισμός σε μια εποχή μάλιστα που ίσως η πανδημία δεν θα έχει πει την τελευταία της λέξη διεθνώς.




Με πρωτοβουλία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργου Στεργίου, όλος ο κομματικός οργανισμός βρίσκεται ήδη από τις αρχές του χρόνου σε ετοιμότητα στη μάχη για την ενημέρωση σχετικά με τον εμβολιασμό. Κεντρικό ρόλο έχει η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων και οι Τομείς Υγείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης της ΝΔ. Μια ενδεκάδα διακεκριμένων επιστημόνων με ειδίκευση στα εμβόλια και τις λοιμώξεις επιμελούνται πλέον το σχετικό πληροφοριακό υλικό και συμμετέχουν σε σειρά τηλεδιασκέψεων όπου δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος.

Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε τη λειτουργία της και η πλατφόρμα https://emvoliasmos.nd.gr ενώ ο Γιώργος Στεργίου κάλεσε με επιστολή του τα μέλη του κόμματος να την επισκέπτονται ώστε να μαθαίνουν έγκαιρα και έγκυρα όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα εμβόλια επισημαίνοντας: «Το παράθυρο ελπίδας που άνοιξε ο μαζικός εμβολιασμός κατά του COVID-19 μας γεμίζει αισιοδοξία ότι μέσα στους επόμενους μήνες ο «πόλεμος» θα έχει οριστικό νικητή. Την ανθρώπινη ζωή».


Φαίνεται ότι το εμβόλιο δεν είναι μόνο το δώρο της επιστήμης στη ζωή, αποτελεί ταυτόχρονα εγγυητική επιστολή για την επόμενη μέρα και η ΝΔ την υπογράφει με το σύνολο των δυνάμεων της.