Μπορεί η κυβέρνηση να στήριξε χθες την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ωστόσο ακόμα δεν φαίνεται να έχει κλείσει το κεφάλαιο αυτό. Σε αυτό ελπίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς φαίνεται να θέλει μία «ήττα» της κυβέρνησης, ώστε να αναθαρρήσει επικοινωνιακά, μετά και από μία μεγάλη περίοδο εσωκομματικών προβλημάτων, που ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν σε κατιδίαν συζητήσεις τους ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί στο τέλος να κάνει αποδεκτή την παραίτηση της. Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, και χθες ζήτησε και πάλι από τον πρωθυπουργό «να αποπέμψει την κα Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα και να ζητήσει μία συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί» .

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πήγε το θέμα στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα. Το μεγάλο θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά είναι οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που, δυστυχώς, βαρύνουν την κυβέρνησή του».