Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στη χθεσινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, υπέρ του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας, με αίτημα να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα σχολίασε το πανό των διαδηλωτών που έγραφε «Γεννήθηκα στις 17 Νοέμβρη», εμπνευσμένο από τον τίτλο βιβλίου του φυλακισμένου τρομοκράτη, και είπε μιλώντας στη Βουλή, «Είναι μια πολύ περίεργη πολιτικά ημέρα. Κοιμηθήκαμε χθες το βράδυ με μια είδηση για μια συγκέντρωση σχετικά με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα με κάποια παλιόπαιδα να κρατάνε ένα πανό που έγραφε «Γεννηθήκαμε 17Ν». Αναρωτιέμαι αυτά τα παλιόπαιδα που λένε…Γεννηθήκαμε 17Ν, δηλαδή υποστηρίζουν τις 11 δολοφονίες, τους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης τους σκέφτονται;

«Απολύτως σοκαριστική» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την δήλωση του Θεόδωρου Δρίτσα, «δυστυχώς τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ», και συνέχισε « η τρομοκρατία σε όλο τον δυτικό κόσμο διώκεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Δεν γίνεται να είσαι μέλος ενός δημοκρατικού κόμματος και να κάνεις τέτοιες δηλώσεις. Είναι αδύνατον για τον κ. Τσίπρα να μην τοποθετηθεί για την δήλωση Δρίτσα. Και μάλιστα ο λόγος που στηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ την απεργία πείνας του Κουφοντίνα είναι πιστεύουν ότι τα ίδια με τον Δ. Κουφοντίνα! Ο. κ. Τσίπρας να διαγράψει τον Δρίτσα. Το 2015 ζητούσε να του επιτραπεί να μεταβεί στο Κορυδαλό το 2021 ζητάει να φύγει από τον Κορυδαλλό. Ο Δ. Κουφοντίνας φέρεται σαν κακομαθημένο που νομίζει ότι όλη η Ελλάδα θα ασχολείται με αυτόν. Οι νόμοι ισχύουν για όλους το ίδιο».

«Περιμένω από το κόμμα σας, είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, την ευθεία καταδίκη για τις δηλώσεις Δρίτσα που είναι σοκαριστική για ολόκληρο τον πλανήτη», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.