Με ένταση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλή ανάμεσα  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις απαράδεκτες  δηλώσεις Δρίτσα, στο πλαίσιο του  νομοσχέδιου των υπουργείων Υποδομών και Ανάπτυξης που αφορούν τις δημόσιες συμβάσεις.

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γ. Βρούτσης ανέφερε ότι «χθες ένα μέλος του κοινοβουλίου ο κ. Δρίτσας με μια ανιστόρητη και προκλητική χωρίς προηγούμενο δήλωση είπε ξεκάθαρα ότι η εγκληματική οργάνωση 17 Ν δεν τρομοκράτησε. Άφησε να εννοηθεί ότι οι δολοφονικές της ενέργειες αφορούν τον χώρο της Δεξιάς. Δεν έχουν προηγούμενο αυτές οι δηλώσεις και όφειλε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας να απαντήσουν σε αυτή τη προκλητική δήλωση. Όφειλε και ο κ. Δρίτσας να έρθει εδώ και να απολογηθεί καθώς η δήλωσή του είναι ξεκάθαρη παρά την διευκρινιστική που έδωσε μετά. Ο κ. Τσιπρας όφειλε να απαντήσει με δήλωση ή με τοποθέτηση εδώ στο κοινοβούλιο καθώς οι δηλώσεις του βουλευτή του αποτελούν προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα δεκάδες θύματα της 17 Ν, στην ΝΔ , στην Δημοκρατία , στην Βουλή και στον ελληνικό λαό».

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, πήρε στους ώμους τους το «βάρος» να απαντήσει στον κ. Βρούτση, απαντώντας του ότι θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Όταν κατεβαίνεις από το σπίτι στο κελάρι νομίζεις ότι δεν υπάρχει πιο κάτω. Όμως πάντα θα υπάρχει ένας Βρούτσης που θα σου χτυπάει από κάτω και θα σου δείχνει ότι υπάρχει και άλλο περιθώριο. Αν ήταν έντιμος ο κ. Βρούτσης .

 Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, γιατί αφού έγινε αυτή η δήλωση, ο κύριος Δρίτσας μετά έκανε και μία δεύτερη που διευκρίνισε τι ακριβώς εννοούσε.  Αυτός είναι ο διάλογος στη Βουλή,  ότι παίρνουμε τα επιχειρήματα και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι εννοούσε κάποιος. Δεν αγνοούν όταν κάνει μία διευκρίνιση, είπε ο Ε. Τσακαλώτος και δήλωσε πως « όλες οι εκδοχές της Αριστεράς, κομμουνιστική σοσιαλδημοκρατική, έχουν πολύ σαφή τοποθέτηση για το θέμα της δημοκρατίας, για όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο.  Είναι τόσο σαφής που δεν νομίζω ότι η αριστερά όλων των εκδοχών το έχει αποδείξει, αυτό που χρειάζεται είναι ένα μέτωπο πάντα εναντίον της τρομοκρατίας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε « Αλλά όπως έχουν πει και ο κ. Τσιάρας και η κ. Μπακογιάννη, άλλο αυτό όμως,  και άλλο να μην εφαρμόζονται οι νόμοι. Είναι διαφορετικό να  λέμε στους φυλακισμένους ότι δεν έχουν δικαιώματα. Οι νόμοι είναι για όλους και η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Φτάνει πια αυτός ο κατήφορος. Αυτό είναι το σημαντικό και για αυτό δεν θέλει να μιλήσει ο κ. Βρούτσης και θα έχει και αυτός μεγάλη ευθύνη». 

 Ο Μιχάλης Κατρίνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας για την υπόθεση Κουφοντίνα αλλά και για τις δηλώσεις Δρίτσα ανέφερε πως «δημιουργείται ένα σοβαρό ζήτημα. Έχουμε ένα ισοβίτη που κινδυνεύει όλο το πολιτικό σύστημα να τον μετατρέψει σε ήρωα. Με τις ανιστόρητες δηλώσεις Δρίτσα, κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι συνολικά το πολιτικό σύστημα είναι απέναντι σε ένα τρομοκράτη. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί το δίκαιο. Δεν μπορεί σε μια δυτική Δημοκρατία να καταλήξει ένας απεργός πείνας. Επίσης ελλοχεύει και ο κίνδυνος με πολλά περιστατικά βίαιων επεισοδίων που βλέπουμε, να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και όλες αυτές οι συμπεριφορές δεν πρέπει να βρουν πρόσφορο έδαφος», σημείωσε ο κ. Κατρίνης.

«Για το ΚΚΕ το θέμα έχει τελειώσει πολιτικά», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου. «Το θέμα του Κουφοντίνα το έχει λύσει η δικαιοσύνη, δεν συμφωνούμε και καταδικάζουμε τις δηλώσεις αυτές, όμως με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε υπάρχουν ηλεκτρονικοί λογαριασμοί ακόμα και ειδησεογραφικού περιεχομένου, που εξαφανίζονται, που σημαίνει ότι μπαίνουμε σε περιορισμό ελευθεριών. Πρέπει όλοι να έχουν ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια για την σε βάρος του λαού και σε βάρος του ελεύθερο κινήματος», τόνισε η κ. Μανωλάκου.

Από την Ελληνική Λύση τον λόγο πήρε ο Κ. Χύτας αναφερόμενος στον απεργό πείνας σημείωσε, πως «Υπάρχει νόμος και ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλα. Όπως είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια. Το οξύμωρο είναι ότι αυτός που έχει επιλέξει να πεθάνει με ένα συγκεκριμένο τρόπο με απεργία πείνας, είναι κάτι άλλο έκανε μία επιλογή. Ο Κουφοντίνας που επιλέγει να πεθάνει με αυτό τον τρόπο έχει στερήσει από 11 ανθρώπους το δικαίωμα να αποφασίσουν πως θα πεθάνουν» και σχολίασε πως όλα αυτά που γίνονται καθημερινά με τον κοροναϊό, κάθε μέρα έχουμε πορείες έχουμε μία διασπορά εκεί έξω στους δρόμους, καθημερινά μπορεί να γίνεται και η ώσμωση των νέων τρομοκρατών. Μπορεί να τα νέα αναρχικά στοιχεία που θα τους δούμε στο μέλλον».

 Η Φωτεινή Μπακαδήμα από την ΜΕΡΑ25 επεσήμανε πως  «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταδικάστηκε για τρομοκρατικές πράξεις, όμως αυτό που επισημαίνουμε εμείς, είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων», ενώ δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Θ. Δρίτσα.