Θα πραγματοποιηθεί τελικά, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ στην Αθήνα, αποδεχόμενος την πρόσκληση της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση και τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Θα αποχωρήσει αμέσως μετά για τις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή στο να δώσει το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ωστόσο υπάρχει ένα εμπόδιο, το οποίο εκτός απρόοπτου αναμένεται να ξεπεραστεί. Την ίδια ημέρα που έχει προγραμματιστεί η υψηλή επίσκεψη είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αποτέλεσμα να στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Όπως αναφέρουν όμως οι πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος θα έρθει στη χώρα μας και θα αποχωρήσει αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Στην Ελλάδα πρίγκιπας Κάρολος και Πούτιν

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα έρθουν στη χώρα μας και ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Κάρολος και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποστείλει αυτές τις τρεις επίσημες προσκλήσεις με αφορμή την κορυφαία εκδήλωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης με τη συμμετοχή των αρχηγών των κρατών που πολέμησαν στο Ναυαρίνο και εξασφάλισαν την ίδρυση του ελληνικού κράτους – της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Η ιδέα για τη «συγχώνευση» της 25ης Μαρτίου με το Ναυαρίνο ανήκει στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία συνεργάστηκε με το πρωθυπουργικό γραφείο για τη διαμόρφωση των προσκλήσεων.

Η παρέλαση στο Σύνταγμα με μέτρα αντι-covid

Την 25η Μαρτίου θα γίνει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, τηρουμένων φυσικά όλων των μέτρων προστασίας για τον κοροναϊό.
Η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση.