Πουλας
Πολιτική

Lockdown: Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα απο ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ - Τι απαντά η κυβέρνηση

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την παράταση του lockdown στην χώρα μας εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown 4 μηνών στην Ευρώπη».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν της Ευρώπης.

Μετά από τέσσερις μήνες SMS, απαγορεύσεων κυκλοφορίας και λουκέτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση κρουσμάτων:

- απαγορεύοντας τις μετακινήσεις για άθληση από δήμο σε δήμο, οι οποίες είχαν απελευθερωθεί για να μαζευτεί το φιάσκο της ποδηλατάδας του κ. Μητσοτάκη χωρίς μέτρα προστασίας στην Πάρνηθα

- και παρατείνοντας την κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα κατά μία ώρα, η απαγόρευση της οποίας όπως εφαρμόστηκε δημιούργησε κομφούζιο στα σούπερ μάρκετ.

Δεν ξέρουμε εάν είναι πιο τρομακτικό ότι σκέφτηκαν αυτά τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία ή ότι τόσες μέρες τα προαναγγέλλουν ως «έξυπνα».

Έναν χρόνο μετά ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη, παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια: Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου».

Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ

Για «ανικανότητα» και «προχειρότητα» έκανε λόγο ο  Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τα νεα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση του Κοροναϊού. 

Ολόκληρη η τοποθέτησή του 

«Τη δική της ανικανότητα και προχειρότητα η κυβέρνηση την ρίχνει πάλι στις πλάτες των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα η κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας να είναι χειρότερη και ο ιδιωτικός τομέας να παραμένει non-covid. Η κυβέρνηση τόσο καιρό δεν έπραξε απολύτως τίποτα ώστε και το ΕΣΥ αλλά και οι πολίτες να μη ασφυκτιούν εναποθέτοντας τις ελπίδες της αποκλειστικά και μόνο στον εμβολιασμό».

Απο την πλευρά της η κυβέρνηση κάνει λόγο για «ανευθυνότητα» και «υποκρισία» αφού ο ΣΥΡΙΖΑ απο τη μια καλεί σε διαδηλώσεις ενώ την ίδια στιγμή καταγγέλει την ασφυξία στα νοσοκομεία.

Ολόκληρη η απάντηση της ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη του σε διαδηλώσεις και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την ασφυξία στα νοσοκομεία. Πόση ανευθυνότητα και πόση υποκρισία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση για το πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εδώ και καιρό εφαρμόζουν κι αυτές αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.