Κριτική στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας, άσκησε στην κυβέρνηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Δημόσιες Συμβάσεις. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής επεσήμανε πως «Ο ελληνικός λαός βιώνει άλλη μια έξαρση της πανδημίας. Είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερή σε διάρκεια καραντίνα»  και απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό τόνισε «Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και της οικονομίας. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε πίσω από τους εμβολιασμούς».

 Αναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση σημείωσε, «Καμία κουβέντα δεν ακούσαμε, για τα λάθη της κυβέρνησής, για τα ημίμετρα του πανικού και την πολιτική του ακορντεόν. Ομολογούν την αποτυχία για όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα.  Όσο για τα μηνύματα η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσά και μάλλον Θα πρέπει να στέλνουμε SMS με  GPS  και με χρονόμετρο»

 Το ΕΣΥ δεν αντέχει

 Μιλώντας για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας  επεσήμαινε ότι «η κυβέρνηση αγνοεί ότι οι ειδικοί γιατροί του ΕΣΥ δεν φτάνουν να μετατρέψουν εν μια νυκτί της κλινικές σε εντατικές.  Δεν έχει κανένα σχέδιο για να κινητοποιήσει την πρωτοβάθμια υγειά στο λεκανοπέδιο. Αυτά που ανακοινωθήκαν χθες ήταν τόσο λίγα και τόσο αργά».  Η κ. Γεννηματά τόνισε σε δραματικό τόνο «Όσον αφορά τον ιό είμαστε στο κόκκινο. Χειρουργεία σοβαρά αναβάλλονται σε όλη την Ελλάδα. Δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες τα ημίμετρα που έχουν παρθεί. Έχουμε ακόμα ανηφόρα μπροστά μας. Έχω ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή για ένα εθνικό σύστημα υγείας αλλά η κυβέρνηση κωφεύει, είπε και συμπλήρωσε «Για εμάς ο κοινός εχθρός είναι ο ιός». 

 Η πρόεδρος του ΚΙΝΛΑ, σχολίασε και τις υποθέσεις των  εκτός σειράς εμβολιασμών γαλάζιων στελεχών, όπως χαρακτηριστικά είπα, πρόκειται για μια λογική που έρχεται από το ίδιο το Μάξιμου. 

 Κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ στην Θεσσαλία

 Η κ. Γεννηματά «εξέφρασε την συμπαράστασής της στους κάτοικους της Ελασσόνας που χτυπήθηκαν από τον σεισμό και ζήτησε άμεση αποκατάσταση των ζημιών από την κυβέρνηση. Χωρίς καθυστερήσεις να κινηθεί η κυβέρνηση είπε και ανακοίνωσε πως κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται ήδη στην περιοχή και καταγράφει τα προβλήματα και τις ανάγκες και δεσμεύτηκε ότι «Θα φέρουμε στη Βουλή όλες τις προτάσεις των κάτοικων για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή».