Χαρακοπουλος_
Πολιτική

Στα πληγέντα χωριά απο τον σεισμό ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

«Δόξα Σοι ο Θεός, από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι υλικές ζημιές θα αποκατασταθούν. Κατά κοινή ομολογία ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε άμεσα προκειμένου να συνδράμει τους δοκιμαζόμενους από τον εκκωφαντικό σεισμό κατοίκους των χωριών που βίωσαν τη μανία του εγκέλαδου. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι θα ακολουθηθεί το “μοντέλο της Σάμου” για την καταγραφή των ζημιών και την κρατική αρωγή για την επισκευή ή την κατασκευή νέων κατοικιών». Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το πέρας της επίσκεψής του σε χωριά του Τυρνάβου και της Ελασσόνας που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισκέφθηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις του Συντονιστικού Κέντρου στον Τύρναβο, όπου παρουσία του δημάρχου Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκκουρα και του αντιδημάρχου Τεχνικών έργων και Πολεοδομίας κ. Γιώργου Σακούτσιου, του συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Νίκου Μιχαλάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας ταξίαρχου κ. Αστέριου Μαντζιώκα, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Θεσσαλίας κ. Ευάγγελου Φαλάρα και κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών, ενημερώθηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε ο ισχυρός σεισμός, καθώς και για την οριοθέτηση και την καταγραφή των ζημιών από τεχνικά κλιμάκια ειδικών που ξεκίνησε ήδη από σήμερα.

Ακολούθως, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέβη στο Δαμάσι, όπου στο γήπεδο του χωριού με τη βοήθεια του στρατού στήθηκε καταυλισμός για την προσωρινή διαμονή ανέστιων οικογενειών. Ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ανδρέα Γιαννόπουλο και τους αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χριστόφορο Κατσαρό και Καθαριότητας κ. Γιώργο Γκάτσο για τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν. Κατόπιν συνομίλησε με κατοίκους και αφουγκράστηκε την αγωνία τους για τη γρήγορη καταγραφή των ζημιών και την άμεση εκτέλεση των διαδικασιών αποζημίωσης και αποκατάστασής τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Δαμασίου, όπου είδε ιδίοις όμμασι τις σοβαρές ζημιές του κτιρίου και μετέφερε στον διευθυντή του σχολείου κ. Γρηγόρη Λέτσιο και την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Καίτη Καραγιώργου την ενημέρωση που είχε από τον υφυπουργό κ. Θοδωρή Λιβάνιο ότι από τη νέα σχολική χρονιά τα παιδιά του δημοτικού θα στεγάζονται σε καινούργιο κτήριο.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός βουλευτής επισκέφθηκε το Μεσοχώρι και το Αμούρι, τα δύο χωριά του Δήμου Ελασσόνας που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού, και συνομίλησε με τις τοπικές αρχές, μέλη της δημοτικής αρχής και κατοίκους. Μετά από επισκέψεις σε κατοικίες και κτήρια που υπέστησαν ζημιές, μεταξύ των οποίων ο περικαλλής λιθόχτιστος ναός του Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επεσήμανε ότι «είναι εύλογη η αγωνία των κατοίκων για την επόμενη μέρα. Η κυβέρνηση, όμως, στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες που περνούν αυτή τη δοκιμασία. Σε ότι με αφορά, όπως και στις ζημιές από τον ‘Ιανό’, θα παρακολουθώ στενά την υλοποίηση των δεσμεύσεων, μέχρις ότου επουλωθούν όλες οι πληγές που προκάλεσε ο σεισμός».