Μια ιδιαίτερη συνεδρίαση διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την Παγκόμια Ημέρα της Γυναίκας. Η Βουλή θέλησε να τιμήσει την σημερινή ημέρα οργανώνοντας την κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών.

Το πολιτικό σύστημα να χαιρετίσει σύσσωμο το θάρρος των γυναικών αυτών

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην σύντομη παρέμβασή του, επεσήμανε, αναφερόμενος στα όσα είπε η ΠτΔ, «Ακούγοντας τις αναφορές σε μια σειρά από σημαντικές Ελληνίδες που έβαλαν την σφραγίδα τους στην επανάσταση και στην συγκρότηση του σύγχρονου κράτους αναρωτιέμαι πόσες από αυτές είναι γνωστές και πως η ιστορία και ο τρόπος που την διδασκόμαστε είναι γένους αρσενικού που μιλά για ήρωες και όχι για ηρωίδες. Σας ευχαριστώ για την σημαντική ιστορική τοποθέτηση που ανέδειξε τον ιστορικό ρόλο των Ελληνίδων για όλη αυτή την διαδρομή που συμπληρώνει 200 έτη από την ελληνική επανάσταση».

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για το #metoo λέγοντας, ότι «για πρώτη φορά οι Ελληνίδες μπόρεσαν και εξέφρασαν δημόσια κρυμμένα μυστικά που μέχρι σήμερα ήταν βαθιά καταχωνιασμένα στις ψυχές τους. Το γεγονός ότι μιλούνε ανοικτά και δίνουμε ασφάλεια στα θύματα για να διεκδικήσουν το δίκαιό τους και να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο πόνο και να έχουν δικαιοσύνη που αρμόζει είναι σημαντική κατάκτηση για την Δημοκρατία και πρέπει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα να το χαιρετίσει». Πέρα αυτού ο πρωθυπουργός με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους πανδημίας υπογράμμισε πως προσθέτει την φωνή του «λέγοντας το μεγάλο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες, στις εργαζόμενες σε σούπερ μαρκετ, οίκους ευγηρίας, στις Ελληνίδες εκπαιδευτικούς και στις δασκάλες για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την τεράστια συμβολική σημασία που εκπέμπει το γεγονός ότι το μεγάλο αξίωμα της χώρας μας κατέχει πλέον γυναίκα. Ενδεχομένως να ήταν αδιανόητο πριν από κάποιες δεκαετίες. Ίσως να μην ήταν αυτονόητο προ δύο ετών. Σήμερα είναι κεκτημένο και αυτό συνιστά την καλύτερη απόδειξη τι σημαίνει πρόοδος».