Σε μετωπική σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να εξελιχθεί η υπόθεση των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν με τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό. Η δημόσια συζήτηση τα τελευταία 24ωρα πυροδότησε τις εξελίξεις που φτάνουν μέχρι τη Βουλή, καθώς πέρα από την ΕΔΕ για να διαπιστωθεί πώς εκτυλίχθητε το περιστατικό οι αντιδράσεις για το θέμα τόσο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, όσο και από την πλευρά των αστυνομικών οδηγούν στον κίνδυνο εκτροχιασμού με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.

 Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

 «Η κλιμακούμενη αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε συνδυασμό με την ατιμωρησία των ενόχων από τη μια και με το βαθύ αίσθημα αδικίας από την άλλη, καθώς στελέχη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι μπορούν να βρίσκονται πάνω από το νόμο και να απολαμβάνουν προνόμια, στην Πάρνηθα, στην Ικαρία ή και αλλού, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα οργής και δικαιολογημένης αγανάκτησης στους συμπολίτες μας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.

 Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έκανε αιχμή της αντιπολιτευτικής του πολιτικής τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Πέρα από την ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δηλώσεις τους, ακόμη και ζητώντας παραιτήσεις, εξακολουθούν να διατηρούν το θέμα, με διχαστικό τρόπο στην επικαιρότητα, την ώρα που ο κ.  Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι διενεργείται έρευνα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

 Από την πλευρά της η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την μεγάλη κόντρα στη Βουλή την Παρασκευή έχοντας στην φαρέτρα της και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση του Κουφοντίνα. Μάλιστα, σε δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έδωσε το στίγμα της αντιπαράθεσης κατηγορώντας  τον Αλέξη Τσίπρα, ότι οξύνει την κατάσταση. «Ο κ. Τσίπρας, ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν, ενώ η κοινωνία είναι σε οριακό σημείο, επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης. Επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων όπου υπονομεύονται τα μέτρα. Τα τρικάκια δεν ήταν τυχαία, ήταν της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τυπώθηκαν σε 10 λεπτά» είπε και απευθυνόμενη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα  να «συστήσει την τήρηση των μέτρων, αντί να αναζητά σημαίες ευκαιρίας εύκολης δημαγωγίας».

Σε ερώτηση για το εάν θα μπει σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατεγράφη να ξυλοκοπά τον νεαρό, σημείωσε πως είναι ζήτημα που άπτεται του πειθαρχικού ελέγχου της αστυνομίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει στην τήρηση των μέτρων, να αποφασίσει σε ποια πλευρά είναι. Από τη μία ψέγει την κυβέρνηση για την πανδημία και από την άλλη, όταν γίνονται έλεγχοι, σπεύδει να την καταγγείλει», επανέλαβε.

  Δικηγόρος αστυνομικού: Ο εντολέας μου δέχθηκε επίθεση

 Την ίδια ώρα σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της υπόθεσης από την πλευρά του αστυνομικού που εμφανίζεται να χτυπάει τον πολίτη.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η δικηγόρος του αστυνομικού που χτύπησε ανελέητα κάτοικο της Νέας Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής, Εβίτα Βαρελά.

Σύμφωνα με την δικηγόρο, ο εντολέας της δέχθηκε επίθεση από το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

 Έχει διαταχθεί ΕΔΕ εναντίον του αστυνομικού και το περιστατικό θα διερευνηθεί.

 Υποστήριξε ότι η αστυνομία δε στρέφεται κατά των πολιτών και πως είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι υπήρχε συνωστισμός στην πλατεία με αποτέλεσμα τη χορήγηση προστίμων.

 «Οι αστυνομικοί οφείλουν να συμπεριφέρονται με ευγένεια εκτός αν ο δράστης είναι ύποπτος φυγής ή αν αντιστέκεται», τόνισε η κυρία Βαρελά.

 Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο εν λόγω πολίτης αντιστάθηκε στη σύλληψη από τον εντολέα της, αφού είχε προηγηθεί επίθεση προς το πρόσωπό του.

 Για το γεγονός ότι ο αστυνομικός έφερε μεταλλική ράβδο με την οποία χτύπησε τον πολίτη, η κυρία Βαρελά υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα όπλα δεν έχουν αποσυρθεί από τον εξοπλισμό της αστυνομίας, αλλά το σημείο είναι θολό.