Στους κεντρικούς άξονες της μεταρρύθμισης του συστήματος επικουρικής ασφάλισης, αλλά και στο πρόβλημα του δημογραφικού,  θα επικεντρωθεί ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, κατά την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής – μιλώντας για τις διαστάσεις του ασφαλιστικού και δημογραφικού ζητήματος. 

  Ειδικότερα, ο κ. Τσακλόγλου θα εστιάσει στην σχεδιαζόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμισή η οποία, δεν θίγει τις υφιστάμενες συντάξεις και στηρίζεται στη διαφοροποίηση του ασφαλιστικού κινδύνου, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την υπερβολική έκθεση του συστήματος στο «δημογραφικό κίνδυνο».

Παράλληλα, ο κ. Τσακλόγλου θα εξηγήσει ότι η προωθούμενη μεταρρύθμιση θα αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας με υποχρέωση επικουρικής ασφάλισης και σε προαιρετική βάση τους ασφαλισμένους κάτω των 35 ετών. Ο υφυπουργός Εργασίας θεωρεί αναγκαία την εν λόγω μεταρρύθμιση, καθώς όπως έχει δηλώσει « η δημιουργία αποταμιεύσεων και επενδύσεων θα οδηγήσει σε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης». Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης θα διασφαλίσει υψηλότερες μελλοντικές συντάξεις και θα δημιουργήσει ισχυρά αντικίνητρα για συμμετοχή στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.