Επί της αρχής του νομοσχεδίου, θετική ψήφο έδωσαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, με το "παρών" εκφράστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, το σχέδιο νόμο του υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση της Απόφασης (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 2020/2053 του Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2020 για το σύστημα των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την κατάργηση της απόφασης 2014/335/ ΕΕ, Ευρατόμ και άλλες διατάξεις" καθώς και οι τέσσερις συνολικά υπουργικές τροπολογίες.

Κλείνοντας την συζήτηση ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο επεσήμανε πως «το ΤΧΣ είναι ένα ανεξάρτητο όργανο που κατοχυρώνεται από τον νόμο και έχει έναν καταστατικό σκοπό. Έχει δε -και σας το είπαμε- όλη την τεχνογνωσία να αποφασίσει για τη βέλτιστη διαχείριση της περιουσίας του. Ο βίος του τελειώνει το 2022. Και θα είχε ήδη τελειώσει από το 2017, αν δεν είχατε εσείς παρατείνει τη διάρκειά του. Γιατί την παρατείνατε; Την παρατείνατε γιατί φέρατε μία τρίτη αναίτια ανακεφαλαιοποίηση, αυξήσατε δραματικά αναγκαστικά τα ποσοστά του ΤΧΣ στις τράπεζες, αυξήσατε την έκθεση των φορολογουμένων -αυτό είναι το χειρότερο- και δεν μπορούσατε να διασφαλίσετε την αποεπένδυση. Αυτό έγινε. Εμείς έχουμε, λοιπόν, ως στόχο να εκπληρώσουμε πρώτα απ’ όλα τον καταστατικό σκοπό του Ταμείου και να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία, διασφαλίζοντας πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον και τον Έλληνα φορολογούμενο και τη συμμετοχή του στο ΤΧΣ» είπε ο κ. Καραγκούνης και συμπλήρωσε «Εσείς, με τη δική σας διάταξη το 2015 δώσατε τη δυνατότητα στα στελέχη του ΤΧΣ να πουλάνε τις μετοχές του Ταμείου κάτω από την τιμή κτήσης και κάτω από τη χρηματιστηριακή τους αξία. Και δεν είναι κι ένα ζήτημα άκρως και αμιγώς νομικό. Είναι ένα ζήτημα πολιτικό. Αφού νομοθετήσατε γι’ αυτή τη διάταξη και την περαιτέρω διάθεση με αυτόν τον τρόπο των μετοχών, δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε σε κάτι το οποίο εσείς νομοθετήσατε».