Την ιχνιλάτηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης επιχειρεί δημοσκόπηση της Prorata που έγινε γνωστή σήμερα. Το εντυπωσιακό είναι ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι διαθέσεις των πολιτών είναι μοιρασμένες σε απόλυτο βαθμό απέναντι στα όσα συνέβησαν. Ειδικότερα, σε σχέση με τα γεγονότα της 9ης Μαρτίου στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, το 29% πιστεύει ότι φταίει αποκλειστικά η ελληνική αστυνομία, το 25% ότι φταίνε κυρίως οι διαδηλωτές και δευτερευόντως η αστυνομία, το 24% κυρίως η ελληνική αστυνομία και δευτερευόντως οι διαδηλωτές και το 19% ότι φταίνε αποκλειστικά οι διαδηλωτές. Το 3% επιλέγει να μην τοποθετηθεί.

Οι ευθύνες μοιρασμένες και στα δύο κόμματα


Σε σχέση με τεταμένο κλίμα του τελευταίου διαστήματος, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης οι πολίτες το ρίχνουν στα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Δηλαδή στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, το 60% υποστηρίζει ότι φταίει η Νέα Δημοκρατία και το 58% ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, το 8% διατηρεί την άποψη ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της χειρότερα σε σχέση με την αστυνομία των περισσότερων χωρών της Ε.Ε και το 29% το ίδιο καλά. Αντίθετα, το 44% πιστεύει ότι η ελληνική αστυνομία κάνει τη δουλειά της χειρότερα συγκριτικά με την αστυνομία των περισσότερων χωρών της Ε.Ε και το 14% το ίδιο κακά.