Παρέμβαση από το βήμα της Βουλής έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκτοξεύοντας σφοδρότατη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την κύρωση της Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την κυβέρνηση πανικόβλητη, σε παραλυσία είναι αδύναμη να διαχειριστεί την επέλαση της πανδημίας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία αλλά και τις μαρτυρίες συγγενών που βλέπουν τους ανθρώπους τους να προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή περιμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ. «Η εικόνα που δίνει σήμερα η κυβέρνηση που τούτη την ώρα αντί να αισθάνεται το πρόβλημα και όχι να κοίτα να αποδώσει επικοινωνιακά ευθύνες να έχει σχέδιο για την κατάσταση, είναι σε κατάσταση πανικού, καθώς η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι σε πανικό; Εικόνα απόλυτης παράλυσης και σας εκλιπαρούμε να σας σοβαρευτείτε» είπε και συνέχισε την επίθεση λέγοντας «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής δεν είναι αστεία, βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης. Σε λίστες του ΕΚΑΒ ασθενείς περιμένουν πότε θα αδειάσει κρεβάτι, 130 συμπολίτες μας περιμένουν διασωληνομενοι εκτός ΜΕΘ. Πρακτικά σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι με αναπνευστήρες φορητούς κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους γιατί δεν έχουν την ιατρική στήριξη που προσφέρει μια μονάδα εντατικής θεραπείας. Μέρες μπορεί να μείνουν εκτός ΜΕΘ, διότι έχει κρασάρει το σύστημα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ η πανδημία καλπάζει την ίδια ώρα που στελέχη της αντί να σκύβουν το κεφάλι και να δουλεύουν, κάνουν γλέντια και βαφτίσια γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους και τον κόσμο που είναι κλεισμένος στα σπίτια του. «Όλο αυτό το διάστημα κάνατε δημιουργική στατιστική μας λέγατε ότι έχετε φτάσει 1.200 1.300 ΜΕΘ, όμως η πραγματικότητα είναι πως έχετε κάνει ελάχιστα πράγματά και παραπλανείτε με αριθμούς για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα» συμπλήρωσε ο κ.Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Σοβαρά ερωτήματα για παράβαση καθήκοντος και απιστία σε βάρος του δημοσίου αφού παραιτείται από κάθε αξίωσή ακόμα και από εκείνες που έχουν αναγνωριστεί από ΣτΕ και Διαιτητικό Δικαστήριο.