Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Επιστροφή στην κανονικότητα» μίλησε για τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού ο υπουργός τόνισε ότι πλέον μια μεγάλη μερίδα των ευπαθών ομάδων έχει εμβολιαστεί οπότε μπορούμε να «κοιτάμε λιγότερο τα κρούσματα αι περισσότερο τους 
διασωληνωμένους ασθενείς και τους θανάτους».  

Οπως είπε ο υπουργός έχουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων η οποία δεν αντιστοιχεί σε αντίστοιχη αύξηση των διασωληνώσεων, επισημαίνοντας ότι «η διαδικασία του εμβολιασμού θα επιτρέψει να επανέλθουμε σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς». 

«Ο μέσος όρος ηλικίας πέφτει, έχουν θωρακιστεί οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα. Το επί μακρόν κλείσιμο έχει κόστος, και δημιουργεί κόπωση», ανέφερε επίσης ο Μάκης Βορίδης. 

Σχολιάζοντας το ζήτημα των διαδηλώσεων και την πρόταση Τσίπρα για πολιτικό μορατόριουμ ο Μάκης Βορίδης είπε ότι έχουμε όλοι υποβληθεί σε περιορισμό ατομικών ελευθεριών, θρησκευτικών, μετακίνησης, εργασιακών για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. 

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει για να μην έχουμε διαδηλώσεις να σταματήσει να νομοθετεί η κυβέρνηση» 

Όπως είπε ο υπουργός «το πρόβλημά μας δεν είναι οι διαδηλώσεις, δεν πιέζουν την κυβέρνηση διαδηλώσεις των 500 ατόμων αλλά διαδίδουν την πανδημία», επισημαίνει ο κ. Βορίδης. 

«Έρχεται ο κ. Τσίπρας και λέει για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις να σταματήσει το νομοθετικό της η κυβέρνηση. Δεν είναι πιο απλό να πούμε να εφαρμοστεί ο νόμος και να μην υπάρχουν διαδηλώσεις;», τονίζει επιπροσθέτως ο κ. Βορίδης. 

Για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας ο Μάκης Βορίδης δηλώνει στα Παραπολιτικά 90,1: «Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι υπάρχει συστημικό πρόβλημα στην Αστυνομία. Η αστυνομία στην συντριπιτική της πλειοψηφία ενεργεί επαγγελματικά. Τα περισταστικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι περιορισμένα και μεμονωμένα».  

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και την κριτική των πολιτών στην κυβέρνηση αναφέρει: «Έχουν περάσει δύο χρόνια διακυβέρνησης και η διαφορά με την αντιπολίτευση παραμένει χαοτική. Ο κόσμος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση καταστάσεων αλλά στο ερώτημα τι θα ψηφίσεις η διαφορά είναι 15 με 18 μονάδες». 

«Θεωρώ πολύ φυσιολογικό να υπάρχει κόπωση μετά από έναν χρόνο εκτάκτων συνθηκών. Χρειάζεται να κάνουμε λίγο περισσότερη υπομονή. Ταυτόχρονα όμως η κοινωνία και ο κόσμος εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την πανδημική κρίση. Η κριτική είναι στην κυβέρνηση που εμπιστεύεσαι για να τα κάνει καλύτερα, δεν είναι μια κριτική απαξίωσης άρνησης και μηδενισμού. Αντιθέτως ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά τι έχει κάνει αντιπολίτευση αυτό το διάστημα», καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών.