Πέντε προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από την εκπρόσωπο της κυβέρνησης Αριστοτελία Πελώνη να απαντήσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτές.

Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν, καθώς η Κουμουνδούρου θέλησε να απαντήσει σε όσους από την κυβέρνηση λένε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει μόνο κριτική χωρίς να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις. Παράλληλα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισαν αποτυχημένο το μοντέλο που ακολούθησε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ ανέφεραν ότι τα έξυπνα μέτρα είναι «βλακώδη».

Οι έξι προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:

1.Πρόταση για συνταγογράφηση των τεστ ώστε να γίνονται μαζικά δωρεάν για τους πολίτες και να έχουμε σαφή εικόνα της διασποράς του ιού.

2.Θεσμοθέτηση δωρεάν τεστ δύο φορές την εβδομάδα στους χώρους εργασίας, που αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης.

3.Θεσμοθέτηση δωρεάν τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους μαθητές και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, ώστε να μην ξανανοίξουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν και οδηγηθούμε πάλι σε έξαρση κρουσμάτων.

4.Πύκνωση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που κάθε μέρα χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται για να πάνε στις δουλειές τους, δημιουργώντας καθημερινά υγειονομικές βόμβες συνωστισμού σε κλειστούς χώρους.

5.Μελέτες επιδημιολογικής επιτήρησης και άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας για όσους μένουν σε μικρά σπίτια, ώστε να αποτρέπεται η ενδοοικογενειακή μετάδοση.