«Τα όρια που θέτει ο Τσίπρας και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν καταδικαστεί από τους πολίτες στην κάλπη της 21ης Μαΐου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Β΄ Αθήνας με τη ΝΔ , Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Είπε πως η κυβέρνηση έβγαλε σε πέρας την πανδημία που σάρωσε όλο τον πλανήτη. Τόνισε πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζει τα προβλήματα όπως στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε ότι αφορά τους μειονοτικούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη και της στήριξης τους από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, απάντησε πως θα έπρεπε να κάνουν δήλωση ώστε να κλείσει το θέμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Για τη νίκη της ΝΔ στη Δυτική Αθήνα
: Σάρωσε η ΝΔ κάνοντας μια ιστορική ανατροπή μετά από δεκαετίες ολόκληρες στη Δυτική Αθήνα όπου για 48 χρόνια ήταν το δεύτερο ή καμια φορά και το τρίτο κόμμα και τώρα είναι ένα πλειοψηφικό κόμμα με 10-12 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια δικαίωση πολιτικής του Κυρ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.

Ο Κυρ.Μητσοτάκης εδώ και κάποια χρόνια, και όσο περνάνε τα χρόνια ακόμη περισσότερο, είναι εκφραστής και του πολιτικού και του κοινωνικού κέντρου και συνεπώς είναι μια δικαίωση της προσπάθειάς του και πολιτικής και κυβερνητικής. Στη διαδρομή μου είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο έντονο γενναιόδωρο, πλουσιοπάροχο κοινωνικό κράτος έστω και αν έγινε με τη μορφή επιδομάτων λόγω της κρίσης, λόγω των έκτακτων συνθηκών που υπήρχαν στην κοινωνία και στη χώρα παρόλα αυτά είναι μια μοναδική στιγμή όπου δημιουργήθηκε από τη μια μεριά ανάπτυξη, οικονομικός όγκος και γενναιόδωρα αυτό το περίσσευμα κατανεμήθηκε αναλογικά στους πολίτες και στις επιχειρήσεις της χώρας.

Τα όρια που θέτει ο κ. Τσίπρας πλέον και άλλοι από την αντιπολίτευση και τους χαρακτηρισμούς και πως οριοθετούνται οι παρατάξεις και κυρίως σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμό «νεοφιλελεύθερος» και «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» αυτά όλα έχουν καταδικαστεί από τους πολίτες στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Πάντα θα υπάρχουν διαφορές αλλά οι διαφορές πια δεν κινούνται στο επίπεδο των ιδεολογιών αλλά κινούνται στο επίπεδο των πολιτικών δηλαδή αν μια πολιτική είναι λαϊκή, αν είναι εθνική πολιτική και αν μια πολιτική είναι χρήσιμη. Εδώ μιλάμε για λαϊκές πολιτικές οι οποίες ωφέλησαν τους πολίτες, ωφέλησαν κυρίως τους ευάλωτους την ώρα που οι πολίτες κατά τη διάρκεια των 4,5 ετών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέστησαν τεράστιες περικοπές στα εισοδήματά τους και μεγάλους και υψηλούς φόρους.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τα πήγαν καλά στο θέμα της υγείας: Σας θυμίζω ότι αυτό το σύστημα υγείας έβγαλε σε πέρας μια πρωτοφανή πανδημία, μια καταιγίδα που σάρωσε τους πολίτες και την Ελλάδα όπως και όλο τον πλανήτη και τα πήγε μια χαρά. Με μεγάλες δυσκολίες, με μεγάλους κόπους και θυσίες που κατέβαλε το προσωπικό των νοσοκομείων, με καινούργιο προσωπικό που προσλήφθηκε, με καινούργια ασθενοφόρα... Πρώτος ο Κυρ. Μητσοτάκης σε κάθε του ομιλία λεει ότι υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν δύσκολα προβλήματα για επίλυση και ταυτόχρονα θέτει ο ίδιος ένα προσωπικό στοίχημα ότι το ΕΣΥ θα αποτελέσει τη βασικότατη προτεραιότητα της νέας τετραετίας.

Ερωτηθείς ποια προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα: Ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία δηλαδή χρειάζεται αναθεμελίωση το σύστημα, είναι σε κόπωση και είναι λογικό μετά από όλα όσα έγιναν με την πανδημία. Επίσης το προσωπικό είναι σε κόπωση άρα θέλει εμπλουτισμό το προσωπικό, 10.000 προσλήψεις. Υπάρχει επίσης η προτεραιότητα του κράτους συνολικά, της ανασύνταξης και του εκσυγχρονισμού του κράτους κυρίως οι υπηρεσίες που ασχολούνται με την ασφάλεια των πολιτών. Δεν αναφέρομαι μόνο στην Αστυνομία, αναφέρομαι συνολικά δηλαδή την ασφάλεια των μεταφορών , την ασφάλεια στα νοσοκομεία. Το θέμα της απονομής της Δικαιοσύνης ούτως ώστε να γίνει πιο γρήγορα και βεβαίως η μόνιμη και βασική προτεραιότητα που είναι η ασφάλεια της χώρας, εννοώ η εθνική ασφάλεια που αυτό είναι ένα καθημερινό μέλημά μας, είναι και στρατηγικό ζήτημα αλλά και μια τεράστια επιχείρηση η οποία πρέπει καθημερινά να είναι η μόνιμη φροντίδα μας.

Σε ότι αφορά τους μειονοτικούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη και της στήριξης τους από το τουρκικό προξενείο: Καταρχήν δεν έχει διαψευσθεί ότι υπήρξε επίσημη ενημέρωση. Δεύτερον η ελληνική δημοκρατία διέπεται από κανόνες, από συγκεκριμένες συνθήκες διεθνείς και ταυτόχρονα η δημοκρατία μέσα από το σύνταγμα και τους νόμους έχει τη λειτουργία της. Υπάρχει η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη οι οποίοι είναι ισότιμοι πολίτες και ζουν υπό καθεστώς ισονομίας και ίσης μεταχείρισης με όλους τους πολίτες της χώρας. Μπορούν κάλλιστα οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι που εξελέγησαν στις 21 Μαΐου να κάνουν μια δήλωση ότι εκπροσωπούν σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας τη μουσουλμανική μειονότητα των ελλήνων πολιτών στην Θράκη. Αν την κάνουν αυτή τη δήλωση έχει κλείσει το θέμα. Όσο δεν γίνεται αυτή η δήλωση και όλα τα υπόλοιπα περί «Κυπατζήδικων μεθόδων» και λοιπά δείχνει ότι επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη τα οποία καταδίκασε ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου.

Αναφορικά με τα κόμματα που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ: Διαρροές ψήφων δεν βλέπω με την έννοια ότι στη Βόρεια Ελλάδα που εμφανίζονται πιο ενισχυμένα τα εκ δεξιών μικρά κόμματα η ΝΔ έχει πάρα πολύ υψηλά ποσοστά απλώς οι μέθοδοι οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την άντληση ψήφων θεωρώ ότι δεν είναι μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού παιχνιδιού. Επιχειρείται δηλαδή να χρησιμοποιηθεί η θρησκεία, η ορθοδοξία, μια σειρά από θεωρίες συνομωσίας προκειμένου να γεμίσουμε μια κάλπη έστω και κατ’ ελάχιστον για να πιάσουμε το 3% αυτό δεν είναι υγιές για τη δημοκρατία και οφείλουμε όλοι να το καταπολεμήσουμε όχι μόνο η ΝΔ, όλα τα κόμματα, όλος ο πολιτικός κόσμος και όλος ο ελληνικός λαός. Πρέπει να καταπολεμήσουμε όλες αυτές τις αντιλήψεις οι οποίες δεν προάγουν τη δημοκρατία.