Την Αρεόπολη επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου παρακολούθησε τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Μετά την επίσκεψη αυτή η Προέδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε σφοδρή επίθεση από ψευδή δημοσιεύματα πως «δεν ασπάστηκε το Ιερό Ευαγγέλιο» καυ’α τη είσοδό της στην εκκλησία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μητρόπολης Μάνης η οποία ανέφερε: «Επειδή, εις έντυπον και ηλεκτρονικόν τύπον είδον το φως της δημοσιότητος ένιαι εσφαλμέναι ειδήσεις, σχετικώς με την συμμετοχήν της εξοχωτάτου κυρίας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά την επίσημον Δοξολογίαν, εις τον Ι.Ναόν των Ταξιαρχών Αρεοπόλεως Μάνης, την 17ην τρ. μηνός, επ' ευκαιρία της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821), ανακοινώνεται καθηκόντως, ότι ετηρήθη απολύτως εκ μέρους της κυρίας Προέδρου, άπασα η προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξις.»