Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τις εργασίες ανακαίνισης της Εθνικής Πινακοθήκης συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Το έργο ξεκίνησε το 2011 και ο ίδιος πέρσι είχε ζητήσει να είναι έτοιμο πριν τη φετινή ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Το αποτέλεσμα αποτυπώνει την αγάπη για ένα μουσείο το οποίο ουσιαστικά συμβολίζει την ιστορία του ελληνικού Κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Την Τετάρτη όλα θα είναι έτοιμα και η εικόνα της νέας Εθνικής Πινακοθήκης θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, αφού ο πρωθυπουργός θα την επισκεφτεί με τους επίσημους καλεσμένους της χώρας για την Εθνική μας Επέτειο.

Στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός μιλά για την ημέρα μετά την πανδημία. Κάνει λόγο για γενναία άλματα προόδου και συνθήκες ισχυρής ανάπτυξης και τοποθετείται ρητά για το χρόνο των εκλογών

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

Ο πρωθυπουργός δηλώνει αισιόδοξος ότι φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορωνοϊό και τελικά θα βγούμε νικητές. «Πιστεύω ειλικρινά ότι περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο της περιπέτειας. Γιατί το λέω; Διότι γνωρίζουμε, πλέον, ότι οι εμβολιασμοί είναι και ασφαλείς και αποτελεσματικοί. Κάθε εβδομάδα εμβολιάζονται 200.000 συμπολίτες μας. Και ο αριθμός αυτός θα υπερδιπλασιαστεί από τον Απρίλιο και μετά» συμπλήρωσε.

Ευθέως επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις διαδηλώσεις. Λέει ναι στο δρόμο αλλά όχι στο νόμο – σημειώνει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – και τον κατηγορεί ότι θέλει τη Δημοκρατία σε καραντίνα.. «Για να υπάρξουν οι νέοι “αγανακτισμένοι” ας πολλαπλασιαστούν οι διασωληνωμένοι. Αυτό σημαίνει στην πράξη η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανοησία το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που θα διευκολύνει όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

«Την ώρα που η Ελλάδα εμβολιάζεται και χτίζει τείχος ανοσίας, εκείνος οικοδομεί το δικό του τείχος ανοησίας. Επιμένει να πολεμά όχι μόνο τον κλάδο του τουρισμού και τους εργαζομένους, αλλά και την εθνική οικονομία συνολικά. Πολεμά, δηλαδή, την ίδια του την πατρίδα» πρόσθεσε.

Από το δίπολο «Αριστερά-Δεξιά» τονίζει ότι προτιμά το ζεύγος «Πρόοδος-Καθήλωση» γιατί ζητούμενο όπως υπογραμμίζει δεν είναι απλά η δίκαιη κατανομή το πλούτου αλλά η μεγέθυνσή του.