Μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επένδυση στο Ελληνικό, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρέχει ασυλία στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοπούνται στον χώρο της υγείας.

''Έλεος πια, τόσα έχουν βγάλει οι μεγάλοι όμιλοι ακόμα και μέσα στην πανδημία, δεν είναι θέμα αν τους λείψει κι ένα ευρώ'' είπεο κ. Κουτσούμπας και τόνισε ότι "η κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων ειδικά στην Αττική, δεν είναι απλή πίεση όπως επιμένει να λέει η κυβέρνηση, εξέφρασε την άποψη ότι αν ένας μύθος κατέρρευσε μέσα στην πανδημία, είναι η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα''.

Αναφερόμενος στα διαγνωστικά τεστ, ο Γ.Γ του ΚΚΕ τόνισε "ότι αντί η κυβέρνηση να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές για να πραγματοποιούν τα τεστ και να καταγράφουν το αποτέλεσμα, πετάει το μπαλάκι στο λαό, έχοντας κάνει σημαία την αποθέωση της ατομικής ευθύνης".

Ο ΓΓ του ΚΚΕ απέρριψε ταυτόχρονα την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να κηρυχθεί κυβερνητικό μορατόριουμ για να συμβάλλουν όλα τα κόμματα σε ένα νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Κανένα μορατόριουμ σε αυτή την κυβέρνηση!» ξεκαθάρισε και τόνισε ότι ακόμη και αν παγώσουν τρια-τέσσερα νομοσχέδια ο λαός θα συνεχίσει να υποφέρει. Τέλος κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνάψουν εκείνα μορατόριουμ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Έτσι κι αλλιώς στην ίδια όχθη βρίσκονται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.