Ενώπιον της αρεοπαγίτου ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, κατέθεσε, σήμερα, ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Αθανασίου, σχετικά με την υπόθεση της επονομαζόμενης σκευωρίας της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του ότι η κυρία Αλεβιζοπούλου είχε νοσήσει με κορωνοϊό οι ανακρίσεις με κεντρικό ερευνώμενο πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είχαν "παγώσει" από τις αρχές Φεβρουαρίου περίπου. Η κυρία Αλεβιζοπούλου, νόσησε από COVID-19, όταν στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος στην συνέχεια νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς είχε προσβληθεί από την Βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αθανασίου, ουσιαστικά, επανέλαβε όσα είχε καταθέσει τόσο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όσο και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη οι οποίοι διενήργησαν προκαταρκτική έρευνα για την σκευωρία της Novartis.

Ο κ. Αθανασίου έχει καταθέσει ότι το διάστημα κατά το οποίο διετέλεσε επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος είχε δεχθεί πιέσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ειδικότερα, έχει καταθέσει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζητούσε φορτικά να προχωρήσει η υπόθεση του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, απειλώντας ότι θα έβγαινε στα κανάλια να καταγγείλει τους αρμοδίους ελεγκτές ότι «τα έχουν αρπάξει».

Στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει δέκα πολιτικά πρόσωπα και δυο εισαγγελικοί λειτουργοί, ενώ αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον οι καταθέσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.