Προβάδισμα 15,6 ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει η ΝΔ στην δημοσκόπηση της εταιρείας Marc η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha
 Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5% το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,2% και το ΜέΡΑ 25 2,8%.




Αναποφάσιστοι

Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 11,7% εκ των οποίων η πλειοψηφία (33%) είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια από τη Νέα Δημοκρατία (31%).



Ενάμιση χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές η αξιολόγηση της κυβέρνησης είναι θετική (52,7% απαντά «θετικά» ή «μάλλον θετικά») έναντι 46,5% «αρνητικών» και «μάλλον αρνητικών» απαντήσεων.




Αρνητική η στάση για ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το 77,8% την αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά, έναντι 20,1% που κρίνει το αντίθετο.




Ποσοστό 68,6% πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πρέπει να αποφεύγονται αυτή την περίοδο λόγω του κορωνοϊού. Το ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ που έχουν αυτήν την άποψη είναι συντριπτικό (87,7%), ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι το ίδιο πιστεύει και η πλειοψηφία (52,9%) όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019.







Με αφορμή τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη, το 57,3% τω ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα φαινόμενα αστυνομικής βίας είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των αστυνομικών. Η άποψη αυτή είναι πλειοψηφική σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, τη συμμερίζονται όμως και τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.








Τι απαντούν οι πολίτες για τους περιορισμούς

Στα θέματα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η απαντήσεις είναι ενδεικτικές της κούρασης στην κοινωνία, η οποία ζητά να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών (65,5%), του λιανεμπορίου (85,9%) και της εστίασης (75%).









Πάνω από επτά στους δέκα συμφωνούν, τέλος, με την επίταξη των υπηρεσιών των γιατρών του ιδιωτικού τομέα ώστε να βοηθήσουν σε δημόσια νοσοκομεία για τον κοροναϊό.