Η χθεσινή ήταν μια μέρα εθνικής υπερηφάνειας, οι εκδηλώσεις δείχνουν το μεγαλείο της χώρας μας στη σύγχρονη εποχή, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

 Ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από χώρες της υφηλίου ως ισότιμος εταίρος.

 Αναφερόμενος στο θέμα των μεταφορών ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα από τα 300 λεωφορεία leasing καθώς ξεμπλόκαραν οι διαδικασίες από το ελεγκτικό συνέδριο.

 Ανέφερε παράλληλα, πως είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για 800 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι παραδόσεις των οποίων θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο χρόνο

 Τόνισε, τέλος, πως ολοκληρώνονται οι προσλήψεις οδηγών και ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1

 Αναφορικά με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε: «Η χθεσινή μέρα ήταν μια μέρα εθνικής υπερηφάνειας. Έγιναν οι εορτασμοί με τέτοιο τρόπο και τηρουμένων των συνθηκών  που πραγματικά δείχνουν το μεγαλείο της χώρας μας και τη σύγχρονη εποχή. Γιατί είναι πολύ καλό να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή και πρέπει πάντα να τιμούμε τους αγώνες που εχει δώσει το έθνος αλλά πρέπει να βλέπουμε και το σήμερα. Και νομίζω ότι η παρουσία τόσων ξένων ηγετών, η συνομιλία που είχε ο Κυρ. Μητσοτάκης  όχι μόνο με τους παρισταμένους ηγέτες αλλά και με τον πρόεδρος των ΗΠΑ  όλα αυτά δείχνουν ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται από όλες τις μεγάλες  χώρες της υφηλίου ως ένας εταίρος πολύ σημαντικός σε μια περιοχή όπως ειναι η  νοτιανατολική Ευρώπη και η Νοτιοανατολική Μεσόγειος που πραγματικά είμαστε ίσως η μοναδική νησίδα σταθερότητας, ειρήνης και  δημοκρατίας σε μια περιοχή που βλέπουμε καθεστώτα όχι δημοκρατικά και σίγουρα μια αναταραχή και νομίζω ότι όλες αυτές οι εικόνες και οι συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός χθες και γενικότερα η εικόνα που έβγαλε η χώρα μας μας γεμίζει μια εθνική υπερηφάνεια όχι μόνο για το παρελθόν αλλά για το παρόν και το μέλλον της χώρας».

Αναφορικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόνισε: «Την προηγούμενη εβδομάδα το ελεγκτικό συνέδριο ξεμπλόκαρε τις διαδικασίες να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα 300 λεωφορεία leasing της Αθήνας τα οποία αυτά σταδιακά ήδη από την επόμενη εβδομάδα θα μπαίνουν σε κυκλοφορία. Δηλαδή ο στόχος μας είναι  εντός Απριλίου τα 50-60 από αυτά ήδη να κυκλοφορούν στους δρόμους του Λεκανοπεδίου. Όταν θα πάρουμε και τα 300 θα φτάσουμε σε  έναν αριθμό  περίπου 1500 με 1550 να κυκλοφορούν στην Αθήνα που όπως ανέφερε και ο κ. Καραμανλής είναι η πρώτη φορά, ίσως και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα δούμε τέτοιον αριθμό  κυκλοφορούντων οχημάτων. Αν συνδυάσει κανείς και την εικόνα στη Θεσσαλονίκη όπου σχεδόν έχει διπλασιαστεί ο στόλος και με αυτά τα οποία θα μπουν  και τις επόμενες εβδομάδες θα φτάσουμε σε έναν αριθμό που θα υπερβαίνει τα 500, θυμίζω από 235 που είχαμε παραλάβει από τη διοίκηση του κ. Παππά, αντιλαμβάνεστε ότι τόσο σε Αθήνα όσο και Θεσσαλονίκη ο κόσμος θα καταλάβει τη διαφορά. Κάνουμε αυτό το σχεδιασμό ανεξαρτήτως της πανδημίας, αυτά τα οχήματα ήρθαν για να μείνουν και οι πολίτες τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης θα δουν καλύτερες υπηρεσίες όσον αφορά τις μεταφορές τους και την καθημερινότητά τους.

Θα πυκνώσουν γραμμές όπου αυτή τη στιγμή παρατηρούνται τα διάφορα προβλήματα όσον αφορά τον συγχρωτισμό στα ελάχιστα βέβαια δρομολόγια αυτή τη στιγμή αλλά έχω πει κατ’ επανάληψη έστω και ένα δρομολόγιο να έχει συγχρωτισμό αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Άρα με τα 300 αυτά λεωφορεία μεσοπρόθεσμα λύνουμε αυτό το πρόβλημα. Και θυμίζω ότι ήδη είναι στον αέρα ο μεγάλος διαγωνισμός για 800 λεωφορεία νέας τεχνολογίας για Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο οποίος θα ολοκληρωθεί εντός του έτους. Θα αρχίσουν οι παραδόσεις από τις αρχές του επόμενου έτους και όπως έχει  πει και ο υπουργός θα βγει και ένας δεύτερος  διαγωνισμός  επίσης για 500 με 600 λεωφορεία τα οποία αυτά στην ουσία θα ανανεώσουν το στόλο την επόμενη δεκαετία. Άρα εμείς από την πρώτη στιγμή το 2019 κάναμε ένα πρόγραμμα ανάταξης και φέραμε παραπάνω οχήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάναμε  τις συνεργασίες τόσο με τα ΚΤΕΛ όσο κα με το leasing και ενισχύσαμε μεσοπρόθεσμα τον στόλο, και με τους νέους διαγωνισμούς στην ουσία πάμε στο μακροπρόθεσμο δηλαδή νέα καθαρά οχήματα τα οποία πραγματικά θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες μεταφορών στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας μας».

Ερωτηθείς ποιος είναι ο σχεδιασμός για τις προσλήψεις του προσωπικού απάντησε: «Όσον αφορά τη Αθήνα που υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί στην Θεσσαλονίκη δεν αντιμετωπίζουμε ευτυχώς τέτοιο πρόβλημα ίσα-ίσα υπάρχουν αρκετοί οδηγοί για τα οχήματα, θυμίζω ότι    ολοκληρώθηκε η προκήρυξη πριν από περίπου ένα μήνα  πρόσληψης οδηγών και τεχνητών δηλαδή σε δύο βασικές ειδικότητες αιχμής προκειμένου να μπορούν να βγουν τα παραπάνω λεωφορεία στους δρόμους. Μια διαδικασία η οποία πέρασε από το ΑΣΕΠ παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς για άλλη μια φορά πήγε να λαϊκίσει αλλά έλαβε τις απαντήσεις του στην αρμόδια  επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.  Ήδη έχουν πιάσει δουλειά αυτοί οι άνθρωποι και ενισχύεται το  ανθρώπινο δυναμικό. Προχωράμε  επίσης και σε κάποιες εσωτερικές ενέργειες που πιστεύουμε ότι θα αποδώσουν παραπάνω οδηγούς εντός του οργανισμού της ΟΣΥ . Συγκεκριμένα συστήνεται δευτεροβάθμια επιτροπή που θα αξιολογήσει κάποιες περιπτώσεις  εργαζομένων οι οποίοι είχαν βρεθεί εκτός τιμονιού και ενδεχομένως θα μπορούν να επιστρέψουν,  και από εκεί και πέρα θα ελέγξουμε την κατάσταση και θα δούμε τι παραπάνω ανάγκες χρειάζονται  είμαι βέβαιος ότι αν υπάρξουν παραπάνω ανάγκες τότε θα έχουμε και την αρωγή και των υπόλοιπων συναδέλφων της κυβέρνησης προκειμένου να ενισχύσουμε περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό στις μεταφορές».