Toν τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί το Πάσχα συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Και οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι το άνοιγμα των εκκλησιών θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από τα επιδημιολογικά δεδομένα τη συγκεκριμένη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ότι αφορά τις εκκλησίες η αρχή θα γίνει με τους Χαιρετισμούς. Αρχικά θα επιτραπεί ένας συγκεκριμένος αριθμός πιστών στους ναούς που θα αυξομειώνεται ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία και την εξέλιξη της οανδημίας. Επίσης οι ψάλτες θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ δυο φορές τη βδομάδα

Μάλιστα, από την πλευρά της Εκκλησίας τονίζεται πως η απόφαση για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα «θα καθοριστεί εν πολλοίς από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο, καθώς και από τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων».

Την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον κ. Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.