Στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ περί προμήθειας 10 εκ self tests απάντησε η Μαρία Σπυράκη τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα προσανατολισμού αντιπολίτευσης, ενώ έκανε λόγο και για fake news.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Προφανώς και δεν υπάρχει η Siemens στον κατάλογο των εταιριών που έκαναν προσφορές, ενώ έτσι διαβάσαμε. Και με αυτή την ένδειξη ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι έχει πρόβλημα προσανατολισμού αντιπολίτευσης. Με αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συζητάμε για fake news. Έχουν γραφτεί άρθρα ότι θα είναι φωτογραφικός ο διαγωνισμός, και απεδείχθη ότι τριάντα εταιρίες έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους».

«Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν θέσεις, δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Είναι ανέτοιμο το σύστημα υγείας για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Δεν προετοιμάστηκε. Το σύστημα υγείας με ευθύνη της κυβέρνησης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία. Πηγαίνουμε για ρεκόρ νεκρών τον Ιούνιο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Και η κ. Σπυράκη χαίρεται. Μην πανηγυρίζετε για τα self – tests, ο κόσμος πεθαίνει. Δεν έχετε να πείτε μια κουβέντα συμπαράστασης», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Φίλης.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης απάντησε.
«Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν θέσεις, δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Είναι ανέτοιμο το σύστημα υγείας για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Δεν προετοιμάστηκε. Το σύστημα υγείας με ευθύνη της κυβέρνησης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία. Πηγαίνουμε για ρεκόρ νεκρών τον Ιούνιο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Και η κ. Σπυράκη χαίρεται. Μην πανηγυρίζετε για τα self – tests, ο κόσμος πεθαίνει. Δεν έχετε να πείτε μια κουβέντα συμπαράστασης».


Η αποστροφή του λόγου του κ. Φίλη δημιούργησε ένταση στη συζήτηση, με την κ. Σπυράκη να του ζητάει να ανακαλέσει.

«Τα self -tests δεν τα αποφάσισε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων ούτε ο ΕΟΔΥ. Τα αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου, και τον διαγωνισμό κάνει η Πολιτική Προστασία και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Η Siemens είναι βασικός προμηθευτής των self -tests σε όλο τον κόσμο», τόνισε ακόμα ο κ. Φίλης.

«Νομίζω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν γραφή και ανάγνωση και μπορούν να διακρίνουν πόσο μεγάλο ήταν το λάθος που έκαναν. Το να επενδύετε στην καταστροφή και στις τραγωδίες είναι ό,τι χειρότερο. Το γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια τεράστια μάχη για όλους. Εμείς δημιουργήσαμε 1200 θέσεις ΜΕΘ, προχωρήσαμε σε συνεργασία με την ιδιωτικό τομέα, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Εσείς καλούσατε σε συγκεντρώσεις. Να αναλάβει την ευθύνη της η αξιωματική αντιπολίτευση. Τα self -tests θα γίνουν, είναι παγκόσμιο δεδομένο ότι βοηθούν στη μείωση της μετάδοσης, έχουμε προκηρύξει το διαγωνισμό και θα γίνει η επιλογή με βάση τα κριτήρια», απάντησε η κ. Σπυράκη.

«Τα self -tests δεν δίνουν καμία εγγύηση στους πολίτες. Το Μαξίμου με τη Siemens έχει ταυτιστεί. Έχει πάρει του γραφείου του τα μηχανήματα ο κ. Μητσοτάκης από τη Siemens. Αυτά που είπαμε αφορούν στη Siemens διεθνώς. Δεν πεθαίνει ο κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία», απάντησε ο κ. Φίλης.