«Έγινε ένας διάλογος που δεν απασχολεί την κοινωνία» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του ότι «κάποιοι δεν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές».

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως κατέθεσε έναν προβληματισμό έγινε μια κουβέντα και εκεί έκλεισε το θέμα.

Ακόμη σημείωσε πως από το αποτέλεσμα φαίνεται πως ήταν λάθος οι αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για φωτογραφική ανάθεση των self tests σε συγκεκριμένη εταιρία, ενώ απέδωσε το θόρυβο σε παραπληροφόρηση του κόμματος.

Την ίδια στιγμή αναγνώρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθη και για αυτό ο κόσμος τον καταψήφισε.

Παράλληλα ζήτησε να ανοίξει ένας δημοκρατικός πολιτικός διάλογος για το σύστημα υγείας ενώ είπε πως ως πολίτης θέλει να ξέρει τις προδιαγραφές για τα self tests.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφερόμενος στην αποστροφή του λόγου του ότι «κάποιοι δεν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Μέσα σε ένα δημοκρατικό διάλογο ενός δημοκρατικού κόμματος που δεν ενοχοποιούνται και δεν πρέπει ποτέ στα κόμματα να ενοχοποιούνται οι όποιες διαφορετικές εκτιμήσεις και προσεγγίσεις έγινε ένας διάλογος που νομίζω ότι δεν πήρε τη διάσταση αυτή που βλέπω να έχει στα Μέσα και ως εκ τούτου δεν είναι και κάτι που νομίζω ότι απασχολεί την κοινωνία».

«Είναι ένας διάλογος χρήσιμος για να βρει ένας χώρος το βηματισμό του, δεν ενοχοποιεί κανέναν. Είναι μια εκτίμηση που υπάρχει σε κάποιους ανθρώπους, γίνεται μια συζήτηση. Ήταν ένας προβληματισμός, κατετέθη και εκεί έκλεισε το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν του ζήτησαν από την Κουμουνδούρου να κατεβάσει τους τόνους, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Με ξέρετε αρκετά χρόνια αν έχω το κουράγιο να υπερασπίζομαι αυτά που πιστεύω. Σε κανέναν δεν επιτρέπω να μου δίνει οδηγίες στο τι θα κάνω. Αυτά τα είπα, όσοι έπρεπε να τ’ ακούσουν τ’ άκουσαν και νομίζω ότι προοπτικά θα είναι ωφέλιμο για το χώρο».

«Έγινε μια συζήτηση, φυσικό ήταν αφού δύο άνθρωποι επέλεξαν να έχουν μια διαφορετική τοποθέτηση να γίνει μια συζήτηση, δεν ήταν και προς θάνατον. Έδωσαν εξηγήσεις και έκλεισε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και στη ΝΔ. Συμβαίνουν παντού, σε όλες τις καλές οικογένειες!», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ήταν λάθος η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα self test, απάντησε: «Εκ του αποτελέσματος φαίνεται κάτι τέτοιο από εκεί και πέρα αυτό που εγώ θέλω να πω σε αυτή την υπόθεση είναι ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να μας πει ποιοι όρισαν τις προδιαγραφές».

«Θα μάθουμε ποια είναι αυτή η επιτροπή των ειδικών και επίσης θα πρέπει να μάθουμε από ποιους θα αποτελείται η επιτροπή που θα επιλέξει», πρόσθεσε.

ΔΗΜ: Γίνεται μια συζήτηση για τις απευθείας αναθέσεις και ζητάτε και μια διακομματική επιτροπή εγώ προσωπικά δεν διαφωνώ αλλά να τα λεει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο αργά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά με το μεταναστευτικό συνέχεια απευθείας αναθέσεις έκανε, τότε δεν σκέφτηκε ότι θα ήταν καλό να κάνει μια διακομματική επιτροπή;

« Όπου έκανε λάθος του... ήταν λάθος του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές κάποια λάθη έκανε και τις έχασε δεν τρελάθηκε ο ελληνικός λαός. Κάθε φορά που χάνει ένα κόμμα στη δημοκρατία σημαίνει ότι κάποια λάθη έχει κάνει και ο κόσμος δεν το ψηφίζει το ίδιο έγινε με τη ΝΔ, μετά το ΠΑΣΟΚ, μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα έχουμε μια νέα πραγματικότητα και λέμε ότι αν έχουν γίνει από κάποιους κάποια λάθη αυτά πρέπει να περιοριστούν και μάλιστα σε μια περίοδο που ο κόσμος βιώνει μαρτυρικές στιγμές. Για αυτό λέμε ότι θα ήταν χρήσιμο, δεν θα είχε να χάσει η κυβέρνηση από έναν τέτοιο διάλογο. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτά τα ζητήματα όπως και για το σύστημα της υγείας θα έπρεπε να ανοίξουμε ένα διάλογο δημοκρατικό τα πολιτικά κόμματα. Γιατί τώρα πιστεύω κατάλαβαν και στη ΝΔ ότι είναι απαραίτητο το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν μπορεί, στην αποθέωση της ιδιωτικοποίησης, όλα να είναι ιδιωτικά. Εγώ θέλω να ξέρω ως πολίτης τις προδιαγραφές ποιος τις ορίζει και ποιοι θα είναι η επιτροπή», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ερωτηθείς αν ήταν λάθος η κριτική περί ντίλερ συμφερόντων, απάντησε: «Φυσικό δεν είναι άμα βγήκε επίσημη ανακοίνωση ότι ήταν η Siemens στη μέση και δεν ήταν η Siemens μπορεί να έγινε κάποιο λάθος. Μέσα στην πίεση των πραγμάτων που υπάρχει, των ειδήσεων και των αποφάσεων, ανθρώπινο είναι να γίνει και κάποιο λάθος. Μερικοί άνθρωποι μπορεί και από παραπληροφόρηση που έχουν να κάνουν ένα λάθος».

ΔΗΜ: Το θέτετε σωστά γιατί κάποιοι λένε ότι παραπληροφορήθηκε το κόμμα σας από συγκεκριμένα κέντρα

«Ενδεχομένως γιατί δεν νομίζω ότι είχε κανένας στόχο τον Πρωθυπουργό», απάντησε