Την κυβερνητική ανακολουθία στο θέμα των τεστ που αφορούν τους εργαζόμενους επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό μπαίνει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πέρασε από την Βουλή τροπολογία που ορίζει ως υποχρεωτική τη διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης κοροναϊού στους εργαζόμενους των κλάδων που θα επαναλειτουργήσουν, καθώς και στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το είδος του τεστ αφού θα έπρεπε να υπάρχει και το κόστος του εγχειρήματος.

Αντίθετα λένε ότι η τροπολογία μιλάει για «τεστ ανίχνευσης κοροναϊού» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα self test καθώς θα είναι δωρεάν.

Επισημαίνουν ακόμα ότι επειδή τα self test δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι από την Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα πάνε στις δουλειές τους χωρίς να έχουν κάνει κανένα τεστ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για χαλάρωση του lockdown έκανε λόγο «για επικίνδυνες λογικές ανοσίας της αγέλης».

Μιλώντας, χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μέσω τηλεδιάσκεψης με τους εκπροσώπους του EstiasiGreece από όλη την Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «βιώνουμε μια κατάσταση παραλόγου και νομίζω ότι την αίσθηση αυτή δεν την έχουν μόνο οι επαγγελματίες που πλήττονται περισσότερο από όλη αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, αλλά και ο μέσος πολίτης» επισήμανε.

Χαρακτήρισε παράλογο το γεγονός ότι η εστίαση έκλεισε πριν από 5 μήνες με 2.500 κρούσματα, 30 νεκρούς και 200 διασωληνωμένους και σήμερα η κυβέρνηση συζητά για άνοιγμα «με 4.500 κρούσματα, 70 νεκρούς, 750 διασωληνωμένους και 150 πρόχειρα διασωληνωμένους να ψάχνουν να βρουν κρεβάτι. Αυτό ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να το κατανοήσει». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι καλώς ή κακώς ακολουθήσαμε μέτρα επί έναν χρόνο που δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. «Και κακώς η Ελλάδα είναι η χώρα με το πιο παρατεταμένο lock down, ή καλώς τα κάναμε μέχρι σήμερα όλα αυτά, αλλά τώρα οδηγούμαστε σε αποφάσεις  που θα οδηγήσουν σε λογικές που κατακρίναμε παλαιότερα, επικίνδυνες λογικές ανοσίας της αγέλης».