Με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Εθνικής Αμύνης, Νίκου Παναγιωτόπουλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο, μέσω τηλεδιασκέψεως, η έκτακτη κοινή συνεδρίαση των ομολόγων του στο ΝΑΤΟ. Η έκτακτη κοινή σύνοδος των ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ της Συμμαχίας θα έχει ως αντικείμενό της την κατάσταση στο Αφγανιστάν και οι δύο Έλληνες Υπουργοί θα συμμετάσχουν από την ειδική αίθουσα που υπάρχει για το σκοπό αυτό στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης όπου θα μεταβεί ειδικώς για το σκοπό αυτό, αύριο αργά το απόγευμα, ο Νίκος Δένδιας.

Προηγουμένως, αύριο το πρωί ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και αμέσως μετά τη συνάντησή τους θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ως γνωστό, μεθαύριο, 15 Απριλίου, ο Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, θα μεταβεί εκ νέου στην Τουρκία, στην Άγκυρα αυτή τη φορά, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο θα εξετασθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.