«Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη στο θέμα του Πάσχα και πολύ δύσκολα θα μεταπείσει τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι κυβερνητικά στελέχη δημιούργησαν προσδοκίες για Πάσχα στο χωριό.

«Βρισκόμαστε σε υγειονομικό γκρεμό»

Όπως λένε, μάλιστα, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα η κούραση στους πολίτες είναι πλέον εμφανής, ενώ η κυβέρνηση δεν πήρε ποτέ τα ενδεδειγμένα μέτρα στους χώρους εργασίας, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν υγειονομικό “γκρεμό” και ένα οικονομικό “ρέμα”»«Η κυβέρνηση ακολούθησε ένα ιδιότυπο lockdown, το οποίο είναι φανερό ότι δεν δούλεψε. Από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 8.700 συνανθρώπους μας», είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ ποτέ δεν έκανε κάτι για να ελέγξει τις μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης του ιού, τους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς». «Ποτέ δεν πίστεψε πραγματικά σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας», πρόσθεσε, επιμένοντας στην ανάγκη να γίνει άμεσα «επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Επίθεση και για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Την ίδια ώρα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται να επιμένουν στα εργασιακά καθώς όπως λένε «το νομοσχέδιο αυτό δίνει τη δυνατότητα να δουλεύει κάποιος απλήρωτα δεκάωρα για 6 μήνες σερί, δηλαδή να δουλεύει 10 ώρες και να πληρώνεται για οκτάωρο, ενώ γενικεύει την ατομική σύμβαση εργασίας, που σημαίνει πρακτικά ότι ένας εργαζόμενος δε θα έχει καμία δυνατότητα να διαπραγματεύεται για τους όρους της εργασίας του». «Ο νόμος αυτός ουσιαστικά επιβραβεύει τους εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πως υπάρχει άλλος δρόμος, με παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν την εργοδοτική αυθαιρεσία. «Ανάμεσα στο Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο του 2017 πληρώθηκαν υπερωρίες σε 177.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Μετά από νομοθετική αλλαγή που κάναμε τότε και εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας, το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018 πληρώθηκαν υπερωρίες σε 371.000 εργαζόμενους, ενώ για πρώτη φορά δηλώθηκαν και πληρώθηκαν περισσότερες από 3 εκ. ώρες υπερεργασίας», υπενθύμισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.