«Βάζω τον πήχη πολύ χαμηλά γιατί η Τουρκία έχει σκληρύνει πάρα πολύ τη στάση της, οι προτάσεις της βρίσκονται εκτός διεθνούς πλαισίου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, αναφορικά με την πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό.

«Τα δύο κράτη είναι εκτός των προτάσεων του ΟΗΕ, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και είναι και εκτός της επιθυμίας των ίδιων των Τουρκοκυπρίων γιατί αυτή τη στιγμή η Τουρκοκύπριοι έχουν καπελωθεί από τους Τούρκους και τους επηκόους, ο Ερντογάν έχει κάνει ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Τουρκοκυπριακής κοινότητας», διευκρίνισε.

Αναφορικά με τη στάση της Αστυνομίας στα κορονοπάρτι στις πλατείες, ο κ. Καιρίδης σημείωσε: «Εδώ πρέπει να υπάρχει ένα ζήτημα ευθύνης όλων μας, η Αστυνομία ότι και να κάνει από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να αστυνομεύσει όλες τις πλατείες, και ότι ως κοινωνία πρέπει να αποφασίσουμε διότι όταν επεμβαίνει η Αστυνομία λέμε ‘’αστυνομοκρατία’’, όταν δεν επεμβαίνει λέμε ‘’που είναι η Αστυνομία;’’».

«Υπάρχει ένας παραλογισμός στο δημόσιο διάλογο στον τρόπο με τον οποίο θέλουν η Αστυνομία να δρα. Εν πάση περιπτώσει τέτοια φαινόμενα έχουμε και στο εξωτερικό, σε πολλαπλάσιο βαθμό αν δείτε τι συμβαίνει στη Γερμανία, στη Γαλλία και σε ένα βαθμό υπάρχει αυτή η πίεση ειδικά στους νέους ανθρώπους που πρέπει να εκτονωθεί όμως θα ήθελα να πω ότι πέρα από την πίεση της κοινωνικής συναναστροφής υπάρχει μια πραγματική πίεση στους νέους ανθρώπους που είδαν τις εκπαιδευτικές αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές να μικραίνουν και να στενεύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτοί ειδικά χτυπήθηκαν οικονομικά διότι είτε ψάχνουν για δουλειά και δεν μπορούν να βρουν, είτε όταν έχουν δουλειά είναι στην παραοικονομία χωρίς να μπορούν να πάρουν τα επιδόματα που παίρνουν οι μεγαλύτερες ηλικίες για να στηριχτούν και επιπλέον η χώρα μας γενικά χαρακτηρίζεται από μεγάλη διαγενεακή αδικία», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Είναι τρομερό, όχι μόνο η πίεση η οποία ασκείται σε αυτούς αλλά και το γεγονός ότι δεν συζητάμε καθόλου για αυτούς. Συζητάμε για το Πάσχα στο χωριό, συζητάμε για χίλια δυο άλλα πράγματα πολύ σημαντικά όλα αυτά αλλά για το γεγονός ότι έχουμε περιορίσει τις εκπαιδευτικές και τις επαγγελματικές τους προοπτικές δεν συζητάμε. Δεν είναι τυχαίο ότι η ακραία φτώχεια στη χώρα μας συγκεντρώνεται στις νεαρές ηλικίες, σε ζευγάρια άνεργα με παιδιά και όχι τόσο στις μεγαλύτερες. Ξέρω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη νεολαία», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ο κ. Καιρίδης ανέφερε: «Ο ίδιος ο Τσαβούσογλου είπε ότι θα έρθει στην Αθήνα και είναι θετικό αυτό γιατί εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση. Είναι η πάγια θέση της χώρας μας ότι δεν φοβόμαστε τίποτα από αυτό το διάλογο διότι τα επιχειρήματα τα δικά μας είναι ακράδαντα όπως εκφράστηκαν και από τον κ. Δένδια στην Άγκυρα η οποία δεν θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε πίσω της μια ολόκληρη στρατηγική που ξεκινάει από τον Έβρο περνάει μέσα απ’ ότι έγινε το καλοκαίρι στη θάλασσα και καταλήγει στα διπλωματικά σαλόνια της Άγκυρας, και αν δεν ήταν αναβαθμισμένη η διεθνή θέση της χώρα μας και αν τα ελληνοτουρκικά δεν ήταν ευρωτουρκικά».

«Είναι όλα αυτά τα σημαντικά που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα για να βλέπουμε αυτή την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της αποφασιστικότητας και στη συνέντευξη Τύπου που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Άγκυρα», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.