Σε συμπληρωματική απολογία έχει κληθεί σήμερα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, για την υπόθεση των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προϊόν δωροδοκίας από την "THALES NEDERLAND B.V." στο πλαίσιο της προώθησης της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που υπογράφηκε το 2003.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση του, έχει κληθεί να απολογηθεί συμπληρωματικά, μετά την ολοκλήρωση της περαιτέρω ανάκρισης που είχε διαταχθεί τον Απρίλιο του 2020 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την υπόθεση του.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμα του είχε διατάξει περαιτέρω ανακριτικές πράξεις όσον αφορά στο αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ). Έτσι η ανακρίτρια ,στην οποία επέστρεψε η δικογραφία προσδιόρισε εκτός της απιστίας και την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα.

Για συμπληρωματική απολογία έχουν κληθεί και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων είναι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Ήδη, ο κ. Παπαντωνίου έχει ζητήσει και έχει λάβει προθεσμία, μία φορά, προκειμένου να προετοιμάσει την συμπληρωματική του απολογία.