Χωρίς την αποστολή SMS θα γίνεται, κατά πάσα πιθανότητα, η μετάβαση σε επιχειρήσεις εστίασης από τις 3 Μαΐου, προανήγγειλε, σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ, τόνισε πως η λογική λέει πως θα επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

«Επιλέξαμε την 3η Μαΐου για να πιάνει όλο τον Μάιο το άνοιγμα της Εστίασης. Όταν ανοίξει ο τουρισμός θα λειτουργεί ήδη η εστίαση. Το άνοιγμα της εστίασης θα είναι βασισμένο σε δύο άξονες, αλλά δεν θα μιλήσω με λεπτομέρειες», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

«Θα μιλήσουμε πρώτα με τους λοιμωξιολόγους και τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης. Έχουμε έναν οδικό χάρτη. Είχαμε και πέρυσι κανόνες. Σε αυτές τις ράγες πάνω – κάτω θα κινηθούμε. Και μιλάμε φυσικά μόνο για εξωτερικούς χώρους. Φέτος είμαστε πιο έμπειροι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να στέλνουμε SMS για να πάμε να φάμε, τόνισε: «Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα. Θα διευκρινιστούν ωστόσο οι λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες».

Για την πλατφόρμα επιδότησης ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις εστίασης, τόνισε: «Στόχος μας είναι ν’ ανοίξει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου. Θα καταβληθούν τα χρήματα ανάλογα με τον τζίρο».

Για το αν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις μετά το άνοιγμα της εστίασης, είπε: «Αυτό λέει η λογική. Ενδεχομένως».