«Όταν αποφασίσαμε να κλείσουμε στα τέλη Ιανουαρίου πολλοί αμφισβήτησαν την επιλογή μας. Αυτός είναι ο λόγος που δεν γίναμε Πορτογαλία και το σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα αντέχει», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχουμε τον καιρό σύμμαχο και το μεγάλο σύμμαχο που είναι τα εμβόλια, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση προς τους νέους ηλικίας 30-39 ετών να σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους από την Μεγάλη Τρίτη.

Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός για «το κίνημα της πλατείας» και τα φαινόμενα συνωστισμού των τελευταίων ημερών απάντησε:«Είναι εξαίρεση» και τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνεται με τα μέτρα. «Η περίπτωση της Νέας Σμύρνης ήταν λάθος, αστοχία», επεσήμανε για τα γεγονότα στην Νέα Σμυρνή και είπε ότι «αυτά τα φαινόμενα δεν τα αντιμετωπίζεις με καταστολή», συμπλήρωσε και απηύθυνε έκκληση όλοι να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα και ειδικά κάλεσε τους νέους να χτίσουν κίνημα υπέρ του εμβολιασμού.