Μια φράση του πρωθυπουργού για την μεσαία τάξη και τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε όπως ήταν φυσικό μια νέα έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου.

Σφοδρή επίθεση κατά Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο από την Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά αυτή στάθηκε αφορμή για να εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης μάλλον βλέπει ότι η μεσαία τάξη, που είχε κάνει σημαία προεκλογικά, του γυρίζει ανεπιστρεπτί την πλάτη και προσπαθεί να της πουλήσει και πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ας κοιτάξει πως θα επιστρέψει στην μεσαία τάξη αυτά που ο ίδιος της αφαιρεί εδώ και ενάμισι χρόνο, αφού πρώτα φροντίσει να σταματήσει την καθημερινή φτωχοποίηση της, και να αφήσει τα κλισέ».

Αναφορά στις δημοσκοπήσεις

«Μεσαία τάξη είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο και να θεσπίσει απλήρωτη εργασία και μειώσεις μισθών. Είναι οι καταστηματάρχες στους οποίους αρνείται την ρευστότητα για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους. Είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες αφήνει να πνιγούν στο ιδιωτικό χρέος, αρνούμενος την ρύθμισή του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. Παράλληλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η αναφορά στην μεσαία τάξη από τον πρωθυπουργό δείχνει ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πλέον έχει χάσει την αίγλης στην μεσαία τάξη κάτι που φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις και γι αυτό επιχειρεί να την επαναπροσεγγίσει με τέτοιου είδους αναφορές.