«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που μόλις έγινα 30 και μπορώ και εγώ να μπω σε αυτή την ομάδα. Εμβολιάζομαι αύριο 11.24 το πρωί», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, αναφορικά με τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39.

«Μπήκα χθες το βράδυ και υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού και σήμερα ακόμα. Η δεύτερη δόση βγαίνει περίπου στον Ιούλιο αλλά με δυνατότητα αλλαγής», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα πεισθεί η ηλικιακή ομάδα 30-39 να εμβολιαστεί, απάντησε: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, στον εμβολιασμό δεν χωράει πολιτική γιατί το μόνο μήνυμα που πρέπει να περάσουμε όλοι μας είναι ‘’πηγαίνετε όλοι να εμβολιαστείτε. Είναι ό μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω’’. Το γεγονός ότι κλήθηκε η γενιά μας 30-39 να μπουν τόσο νωρίς στον εμβολιασμό κάποιοι το ερμηνεύουν ως ότι εισπράττουμε εμείς τα σκουπίδια των μεγαλύτερων που δεν τα ήθελαν».

«Καλώς ή κακώς βομβαρδιζόμαστε και από πληροφορίες οι οποίες δημιουργούν μια ανασφάλεια σχετικά με το εμβόλιο αλλά στο τέλος της ημέρας βλέπουμε ότι τα νούμερα είναι τέτοια που δεν υπάρχει περιθώριο να κρίνουμε αν πρέπει να το κάνουμε ή όχι, θα το κάνουμε όλοι και σίγουρα θα βγούμε όλοι κερδισμένοι», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου για τις εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο, ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε: «Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι οποιαδήποτε μορφή καθεστωτικής αντίληψης είτε εκφράζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση είτε από την εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση που προσδοκά να γίνει κυβέρνηση είναι βαθειά προβληματική γιατί δείχνει το έλλειμμα δημοκρατικών ερεισμάτων».

«Δηλαδή δεν γίνεται σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν μπει στη θέση τους με αξιοκρατικά κριτήρια λόγω του ΑΣΕΠ, ανθρώπους που έχουν εμπειρία, ανθρώπους που έχουν το υπόβαθρο που κάνουνε χρόνια τι δουλειά αυτή κάποιοι λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων που δεν είναι και πάντα απόλυτα καθαρές, το λέω καλοπροαίρετα, να τίθενται υπό αμφισβήτηση», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Ευτυχώς υπήρξε το ΠΑΣΟΚ που έφερε τον ΑΣΕΠ , που έφερε τις διαδικασίες διαφάνειας ακόμα και μέσα στην κρίση, που έφερε το opengov, έφερε τη Διαύγεια για να μπορούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι τουλάχιστον πλέον να επιλέγονται με αξιοκρατικά κριτήρια και να μην μπορεί κανείς είτε λέγεται Τζανακόπουλος είτε οτιδήποτε άλλο να βάζει τους δικούς του απλά και μόνο για να προωθούν δικές του πολιτικές πρωτοβουλίες», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η δημόσια διοίκηση όσο πιο ακομμάτιστη είναι τόσο πιο πολύ διασφαλίζει και τη συνέχεια του κράτους αλλά και την αποτελεσματικότητά του, δείτε χώρες στην Κεντρική Ευρώπη οι οποίες μπορεί να μην έχουν ένα χρόνο κυβέρνηση και το κράτος να λειτουργεί κανονικά, εδώ αγωνιάμε αν έρθουνε εκλογές τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα», επισήμανε ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Εμένα δυστυχώς αυτή η αντίληψη που εκφράστηκε από τον κ. Τζανακόπουλο δεν μου ακούγεται καινούργια, θυμάμαι για τους ‘’αρμούς της εξουσίας’’ που είχαμε ακούσει από ανθρώπους κοντά στον κύκλο του Πρωθυπουργού, θυμάμαι τον κ. Πολάκη να λεει ότι η Διαύγεια ήταν ένα μέσο για να μην μπορούν να μπουν και άλλοι να φάνε από το κράτος όπως πιθανώς να οραματίζονταν τότε στο ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς για τη χώρα μας υπάρχουν τα θεσμικά εχέγγυα εκείνα που να προστατεύουν όχι από ΣΥΡΙΖΑ, από την κάθε κυβέρνηση και πιθανές σκοπιμότητες που να έχει στην αξιοποίηση του κράτους και του δημόσιου τομέα έναντι της αποτελεσματικότητας και αυτών που πραγματικά αξίζουν να βρίσκονται εκεί», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

«Ας δουλέψουμε όλοι μας τουλάχιστον ως πολιτικό σύστημα συνολικά στην κατεύθυνση αυτή ώστε να ενισχύσουμε ακόμα παραπάνω αυτά τα θεσμικά εχέγγυα, αυτές τις θεσμικές δικλείδες για να μην μπορεί κανείς πέραν των δηλώσεών του να φανταστεί ότι μπορεί αυτή την καθεστωτική αντίληψη να την κάνει πράξη», κατέληξε.