«Πάντοτε ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε με το να διχάζει την κοινωνία, απευθύνεται στους 30ρηδες και τους λέει ότι στην πραγματικότητα αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σας δίνει τη δυνατότητα να εμβολιαστείτε τώρα ενώ αλλιώς θα εμβολιαζόσασταν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αλλά σας το κάνει αυτό για να ξεστοκάρει ένα εμβόλιο το οποίο είναι κατώτερο των εμβολίων που υπάρχουν».

Αυτό δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, ο βουλευτής και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με τη φράση του κ. Τσίπρα για ξεστοκάρισμα του εμβολίου της AstraZeneca.

«Αυτό με συγχωρείτε είναι εγκληματική πράξη ενός πρώην πρωθυπουργού που θεωρούσε ότι το εμβόλιο δεν υπάρχει, ότι είναι εμπόριο ελπίδας, ενός πρώην πρωθυπουργού που από τη στιγμή ήρθαν τα εμβόλια τις όποιες δυσχέρειες υπήρχαν προσπαθούσε να τις ρίχνει στην κυβέρνηση ενώ ήταν γνωστό παντού ότι αυτές οι δυσχέρειες ήταν δυσχέρειες του προγραμματισμού που έκανε η ΕΕ», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

«Ενώ το μήνυμα της επιστημονικής κοινότητας στο σύνολό της είναι ότι το AstraZeneca είναι ένα καλό και ασφαλές εμβόλιο και οι όποιες επιπλοκές παρουσιάζονται είναι λιγότερες από πολύ συμβατά φάρμακα ή εμβόλια που υπάρχουν και άρα πρέπει να του έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη, και ενώ πας να πείσεις την κοινότητα και λες στον τριαντάρη ότι σου δίνω τη δυνατότητα να συμμετέχεις στο εμβολιαστικό κίνημα όχι μόνο για να δώσεις ένα μήνυμα αλλά παράλληλα για να έχεις προστατευτεί από τον Απρίλιο αντί να προστατευτείς τέλη Ιουνίου.Και ενώ έχεις αυτή τη δυνατότητα βγαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και το κάνετε για να ξεστοκάρετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτός που το ακούει, όχι ο καχύποπτος, ο μέσος πολίτης δεν έχει μια αίσθηση εμπιστοσύνης ότι αυτό που του λεει ο πρώην πρωθυπουργός ισχύει και άρα αφού ισχύει άσε να μην μπω τώρα και να περιμένω να κάνω το ραντεβού μου τον Ιούνιο για να το κάνω με άλλο εμβόλιο; Αυτό το μήνυμα δε δίνεται; Καταλαβαίνετε πόσο ανεύθυνο είναι», υπογράμμισε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Το σημαντικό είναι ότι παρόλο που το εμβολιαστικό κίνημα ξεκίνησε με μεγάλο προβληματισμό τον Ιανουάριο το να συζητάμε τον Απρίλιο ότι δίνεται η δυνατότητα στα άτομα από 30-49 δείχνει ότι πραγματικά ο προγραμματισμός ο οποίος είχε υπολογιστεί για τα εμβόλια που πλέον έχουμε τις ποσότητες, υλοποιείται και είμαστε πλέον αισιόδοξοι ότι τον Ιούνιο, έστω και με τη μια δόση, το σύνολο του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί».

Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε: «Στην πολιτική πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να έχουμε μια γενναιότητα, όλοι μας μπορεί να κάνουμε μια λανθασμένη και μια αισχρή δήλωση το σωστό είναι να πεις ότι αυτό το οποίο έχω πει είναι λάθος, το να πηγαίνεις να το δικαιολογήσεις είναι χειρότερο. Πάω στη λογική του κ. Τζανακόπουλου που είπε ότι εγώ δεν απευθυνόμουνα σε δημοσίους υπαλλήλους αλλά απευθυνόμουνα σε αυτούς οι οποίοι ουσιαστικά ποδηγετούν τη λαϊκή κυριαρχία».

«Το ρήμα εκκαθαρίσουμε έχει συγκεκριμένο ρόλο. ...Η πρώτη θητεία της Αριστεράς ήταν ‘’ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες να ελέγξουμε ; Είναι η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ’’ στην πραγματικότητα ήθελαν να ελέγξουν το κράτος κατά το πρότυπο των σοσιαλιστικών δημοκρατιών τις οποίες ζήσαμε. Ξεκίνησαν από τα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη που ήταν το άμεσο και ο απώτερος στόχος τους είναι αυτό που λέει ο κ. Τζανακόπουλος να εκκαθαρίσουμε οτιδήποτε αντίπαλο υπάρχει στο κράτος», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Άρα να ξέρει κάποιος ότι αυτό που οραματίζεται ο Τσίπρας, ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης αν ξανακυβερνήσουν είναι όχι μια δημοκρατία όπως την ξέρουμε αλλά ένα κράτος που θα ελέγχουν τη Δικαιοσύνη, θα ελέγχουν τα ΜΜΕ και θα ελέγχουν το σύνολο του δημοσίου. Δεν κρύβονται πια λένε ευθέως αυτό που σκέφτονται», κατέληξε.