Flapjacks με βερίκοκο και τζίντζερ
Υγιεινά και εύκολα!
Τα υλικά:
- 200 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
- 50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
- 50 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
- 350 γρ. βρόμη
- 50 γρ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα, τα κράνμπερις και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Τρίβουμε στο μπολ το φρέσκο τζίντζερ.
- Βάζουμε τη βρόμη, τον κολοκυθόσπορο, το ζίντζερ σε σκόνη στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σε ένα ταψί 20x30 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά και όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.